Új felkészülési módszerrel vágunk neki a szezonnak.

- Milyen szempont alapján állították össze a felkészülés programját?
- Meg kell ismerni az új játékosokat, erre nagy hangsúlyt kell fektetni – mondta Détári. – Különböző teszteket, orvosi vizsgálatokat kell elvégeztetni velük. Teljesen más edzéseket próbálunk elvégezni: ezekben sok labdás gyakorlat van és kevés száraz futás.

- Az eddigieknél jóval több orvosi vizsgálatot végeztek a játékosokon, van ennek valamilyen oka?

- Ez mindenhol így van a világon, hogy a szezon előtt orvosi vizsgálatok sora vár a játékosokra. Nálunk is ez volt, és természetesen az újonnan igazolt játékosainkat tüzetesebben meg kellett vizsgálni.

- A szokásosnál hamarabb „kapott labdát” a csapat, az erőnlét miatt nem lett volna szükség több futóedzésre?

- Ez egy új felkészülési mód, amely a játékosok kondícióját illeti, labdával is ugyanazt el tudjuk érni, mint labda nélkül róni a kilométereket. A futások továbbra is megmaradtak, tehát a gyorsfutás, lassúfutás továbbra is a felkészülésünk fontos része. Különböző taktikai elemeket gyakorolunk be, elemzéseket végzünk, hogy mindig a következő ellenfélre megfelelő módon fel tudjunk készülni.

- A felkészülést házon belül oldja meg a csapat. Az összecsiszolódás szempontjából nem lett volna szükség edzőtáborra?

- Két hétig bentlakásos rendszerben fogunk készülni itt a Népligetben. Én úgy gondolom, hogy az a legfontosabb szempont egy edzőtáborban, hogy minden egy helyen legyen, és ezáltal a játékosok az edzések között és után tudjanak megfelelően pihenni.

- Az edzéseken végzett munkájuk alapján mi a véleménye az új igazolásokról?

- Sok adatot begyűjtöttünk róluk, semmi probléma nincs velük. Odateszik magukat az edzéseken. A beilleszkedéssel kapcsolatban még nyilván kell formálódjanak, de nem lesz gond ezzel sem.

- Mik a céljai a csapattal a következő szezonban?

- Természetesen a bajnokság megnyerése.

forrás: fradi.hu

About these ads