A jövő hétvégi élvonalbeli rajtra készülő Ferencváros labdarúgócsapata az immár másodosztályú Vasassal játszik felkészülési mérkőzést szerdán 16 órától az Üllői úton. Détári Lajos, a zöld-fehérek szakvezetője elmondta: ezen a találkozón azoknak kíván több játéklehetőséget adni, akik sérülés miatt eddig kevesebb időt tölthettek pályán a felkészülési időszakban.

A Vasassal játszunk szerdán, habár ez a meccs eredetileg nem szerepelt a programban – mondta Détári Lajos a Nemzeti Sportnak. – De egyáltalán nem bánom, sőt örülök neki, így legalább az eddig sérüléssel bajlódó játékosok is több meccsen léphetnek pályára. Ezen a mérkőzésen elsősorban nekik szeretnék lehetőséget adni. Az edzőmeccseken egyébként sem az eredmény a legfontosabb, számomra az az elsődleges, hogy a játékosok fizikai teljesítménye elérje az elvárt szintet. Először csak egy félidő, aztán hatvan perc és így tovább, szép fokozatosan. Legyen elég annyi, hogy elégedett vagyok a társasággal, nem lehet panaszom az elvégzett munkára. Még azok a játékosok is, akik a nyáron csatlakoztak a kerethez és rosszabb fizikai állapotban voltak, mostanra behozták a lemaradásukat.”

A tréner elmondta: számára minden egyes, sérülésből felépülő játékosa olyan, mintha igazoltak volna. A Vasas ellen ezek szerint Pölöskey Péter, Busai Attila, Józsi György, Alekszandar Alempijevics és Somália is sok időt tölthet a pályán.

(nso.hu)