A pécsiek mestere és kapusa nyilatkozott. Hétvégén folytatódik az OTP Bank Liga 2012/2013-as idénye. A PMFC-MATIAS hazai pályán villanyfényes mérkőzésen a Fradi ellen lép pályára szombaton este.

Ennek apropóján sajtótájékoztatót tartott a Pécs, ahol Elbert Gábor cégvezetőn kívül, Supka Attila vezetőedző és Dibusz Dénes, a pécsiek első számú kapusa állt az újságírók rendelkezésére. A mester értékelte az előző bajnoki fordulón tapasztaltakat és elmondta, hogy mit vár a fiúktól az FTC ellen:

– A Paks mérkőzés több féle szempontból is nagyon fontos volt. Az elsődleges, hogy rengeteg új játékos érkezett, kevés idejük volt összeszokni. A második szempont pedig, hogy a felkészülés során nagyon kevés olyan mérkőzés volt, ami pozitív eredménnyel zárult. Rengeteget beszéltünk a játékosokkal arról, hogy az az út, amit elkezdtünk az jó és erősíteni kell. Ezt igazán csak akkor tudjuk folyamatában tovább erősíteni, ha jönnek az olyan eredmények, mint a Paks ellen. Ezért volt nagyon fontos nekünk ez a győzelem, hogy a játékosok elhiggyék azt, hogy amit szeretnék játszatni, az jó. És ha ezt megvalósítják, akkor az eredményhez vezet.
A Ferencváros elleni mérkőzés is egy a sok közül. Jelentősége annyiba van, hogy akkor ér nagyon sokat nekünk ez a Paks elleni mérkőzés, ha ezen a találkozón is eredményesen tudunk szerepelni. Abban bízunk, hogy nagyon sok szurkoló jön ki, aki segíteni fogja a csapatot.

Arra a kérdésre, hogy erősödött az ellenfél, Supka Attila a következőket válaszolta:

– Vannak olyan futballistáik, akik magyar szinten a minőséget képviselik. De nekünk elsősorban a saját játékunkkal kell foglalkozni. Természetesen egy-egy játékost nagyobb figyelemmel fogunk kísérni a mérkőzés folyamán. Pláne azokat, akik eldönthetik a mérkőzést. De még egyszer mondom, nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. És bízom benne, hogy ha azt meg tudjuk valósítani, amit szeretnék, akkor megint eredményesek tudunk lenni.

Csapatunk kapusa, Dibusz Dénes szerint ez is csak egy szokásos bajnoki mérkőzés lesz:

– Úgy gondolom, hogy valamivel különb, de ezért is ugyanúgy három pontot osztanak. Tehát emiatt nem is nagyon szabad másképp kezelni. Nem is készülünk másképp. Csak úgy, mint egy teljesen hétköznapi bajnokira. Annyiban más, hogy felfokozottabb a szurkolók várakozása. Úgyhogy ez ad neki egy kisebb fajta extrát, de nekünk azzal kell foglalkozni, hogy jön a következő bajnoki mérkőzés és minél jobb teljesítményt nyújtsunk.

forrás: pmfc.hu