csimpánz
Lehetne a Fradi kommunikációjáról is beszélni, de ezúttal nézzünk “magasabbra”. Mai hír, hogy ülésezett az MHLL (Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga), amelynek tagja az FTC Zrt. is.

Mit mond a hír? Amelyről az MLSZ honlapja is büszkén számol be? Csak ennyit:

“2009. 02. 20.
MHLL-közgyűlés: Létrejött a megegyezés Futballunk megszabadulhat adósságától

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga pénteki közgyűlésén a legvisszafogottabb értékelések szerint is végre megszületett az a megállapodás, amelynek köszönhetően a magyar labdarúgásnak esélye van arra, hogy megszabaduljon a jól ismert, régóta nyomasztó, 3.1 milliárdos adósságától. A döntés lényege: a pályákon elhelyezendő, már korábban is emlegetett plusz reklámtáblákról, valamint a rádiós jogokról az MHLL és a klubok hamarosan “direktben” egyeztetnek, függetlenül attól, hogy a legutóbbi elnökségi ülésen hozott határozat értelmében a vagyoni értékesítési jogokból származó bevételek egyébként visszaszálltak az MLSZ-re.”

Hurrá! Ismét van esély! A hírek kissé mazochista követői tudják, 2006 óta, mióta ez a láng ég, folyamatosan van esély. Mindig van megoldási javaslat is. Most még a legvisszafogottabbak szerint is. Kár, hogy csak azt nem publikálják, hogy ez éppen micsoda? Majd a klubok “direktben” egyeztetnek, ráadásul függetlenül az MLSZ-től? Hogy is van ez?

Olvassuk tovább a hírt:

“- Megoldódni látszik az ominózus kötvénykérdés, köszönet illet mindenkit, aki nagyon sok munkával lehetővé tette ezt a megoldást, élükön Kisteleki Istvánnal, az MLSZ elnökével, ezzel végre megszabadulhat régi, tetemes adósságától a magyar futball – foglalta össze véleményét honlapunk érdeklődésére Tarsoly Csaba, az MHLL elnöke.

– Mindenki számára jó megoldás született, végre fellégezhetnek a csapatok, nagyon örülök, hogy egyezség született – mondta az NB I-es klubok nevében is Illés János, a Kaposvár ügyvezető elnöke.

– Végre közös nevezőre jutottunk, pont kerülhet egy nagyon régi, s súlyos terhet jelentő ügy végére – jelentette ki Mátyás Tibor, a BKV Előre vezetője, aki az NB II-esek véleményét tolmácsolta.

Kisteleki István is természetesen elégedetten értékelte a történteket, kiemelve azt, hogy kemény és közös erőfeszítésekkel lehetett megtalálni a megoldást a probléma lezárására. Az MLSZ elnöke hangsúlyozta: egy hosszadalmas ügy érhet véget mindenki számára kedvező módon, köszönhetően annak, hogy a hazai futballélet képviselői együttműködtek egymással, s valamennyi érdekelt félnek azonos volt a célja. Az, hogy megszabaduljon a magyar labdarúgás az évek óta cipelt 3.1 milliárdos adósságától“.

Ez utolsó gondolatmenet deja vu érzéseket vet fel bennem. Ilyeneket olvastam 2006-ban, 2007-ben, sőt 2008-ban is. Bízzunk benne, hogy 2010-ben már nem fogunk. Ez azt jelentené, hogy 2009-ben tényleg sikerül megoldani a problémát.

De akkor miért nem lehet közölni a magyar labdarúgásért rajongókkal és aggódókkal, hogy hogyan?

Ha módunk lesz rá, legalább házon belül megkérdezzük, mi is a lényeg, miben fogtak össze a felek, mi a közös nevező, a jó megoldás? És ez miért lesz jó például a Fradinak?

Úgy gondolom, egy hír kommunikálása akkor lenne az igazi, ha utána nem vetődhetnének fel senkiben ilyen kérdések.

(EEE)