A 100% Fradi interjút jelentetett meg újdonsült angol csatárunkkal, ezt közöljük.

– Nem indult szerencsésen a karriered a Fradinál: volt egy kis baleseted Máltán…

– Paintballoztunk, amikor egy szerencsétlen esést követően egy vasdarab felsértette a bal alkaromat. Bizonyos szempontból szerencsém volt, mert a vasdarab elkerülte az ütőeremet. Azonban így is bevittek a kórházba, mert össze kellett varrni a sebet. Ennek nagyon nem örültem, mert iszonyodom a tűktők, Remélkem a továbbiakban elkerülnek majd a sérülések az új csapatomnál

– Ezt a kellemetlen incidenst leszámítva, milyennek értékeled a máltai edzőtábort?

– Nagyon hasznos volt a számomra, mivel megismerkedhettem a stábbal, a csapattársakkal és játszhattam is egy félidőt a máltai válogatott elleni edzőmérkőzésen. Az a tapasztalatom, hogy egy rendkivül felkészült szakmai stáb dolgozik itt a Fradinál. Több játékost persze már ismertem Angliából, de azért így is sok új nevet kell megjegyeznem. Az edzések nem okoztak különösebb meglepetést, itt is az az edzésmunka folyik, mint Angliában. Nagyon bízom benne, hogy eredményesek leszünk az előttönk álló szezonban.

– Mit szóltál, mikor először szóba kerüllt, hogy a Fradi-játékosa lehetsz?

– Azt gondoltam, hogy ez egy nagy lehetőség a számomra. Ez a csapat nagy múlltal rendelkezik, és jó esélye van arra évről évre, hogy a nemzetközi porondon szerepeljen. Jelenleg persze kicsit más a helyzet, de a következő szezontól várhatóan nagyobb célokat is kitűzhet maga elé a gárda. Az én szerződésem egyelőre fél évre szól, a Sheffield United játékosa vagyok, kölcsönben vagyok a Ferencvárosnál, de egyáltalán nem kizárt, hogy összel is a Fradiban játszom majd. Ez persze még a jövő zenéje.

– Hogyan mutatnád be magad a Fradi-szurkolóknak. Milyen tipusú játékos vagy?

– Keményen küzdök a pályán, mindent megteszek a győzelemért. Csatár vagyok, de nem csak a gólszerzés lebeg a szemem előtt, igyekszem jól passzolni és lehetőség szerint a társaimat helyzetbe hozni.

– Nem csak az angol másodosztályban, de a skót bajnokságban is kipróbálhattad magad a Dundee United játékosaként. Hogy ízlett a skót foci?

– Nagyon hasznos volt az az időszak, amit Skóciában töltöttem. Tizennéy bajnoki mérkőzésen három gólt szereztem és sok tapasztalattal gazdagodtam, sokat fejlődtem. Örülök, ogy kiprobálhattam magam egy másik bajnokságban is, és azt is nagyon várom, hogy belekóstoljak a magyar fociba.

– A korosztályos válogatott ellen hazai közönség előtt is bemutatkozhattál. Milyen volt?

– Kezdésnek nem rossz. Fiatalokból és új játékosokból álló csapattal álltunk ki. Küzdöttem, hajtottam, de voltak hibáim, ezeket ki kell javítani. Rövid ideje vagyok még itt, meg kell szoknom a közeget, a társakat, remélem tétmeccsen is megkapom a lehetőséget, amellyel megpróbálok majd élni.

(100% Fradi)