Jordan Robertson, a Ferencváros télen szerződtetett angol támadója a elmondta, olyan edzésmunka zajlik az Üllői úton, hogy teljesen Nagy-Britanniában érzi magát. A támadó elmondta, nem kizárt, hogy nem csak nyárig marad Budapesten.


Robertson Máltán csatlakozott a Fradihoz, pályára is lépett egy felkészülési mérkőzésen, utána azonban a közös paintball-csata közben csúnyán felsértette alkarját, melyet az orvosok a csatár tűfóbiája miatt csak hosszas harc árán tudtak összevarrni. Az incidens ellenére a légiós szép emlékeket idéz az első napokról, és az elvégzett edzésmunkát is igen hasznosnak ítéli.

– Nagyon hasznos volt a számomra, mivel megismerkedhettem a stábbal, a csapattársakkal, és játszhattam is egy félidőt a máltai válogatott elleni edzőmérkőzésen. Az a tapasztalatom, hogy egy rendkívül felkészült szakmai stáb és sok kiváló játékos dolgozik itt a Fradinál. Több játékost persze már ismertem Angliából, de azért így is sok új nevet kell megjegyeznem. Az edzések nem okoztak különösebb meglepetést, itt is az az edzésmunka folyik, mint Angliában. Nagyon bízom benne, hogy eredményesek leszünk az előttünk álló szezonban.

Már a nemzetközi porond felé kacsintgat

Robertson nem csak fél évre tervez Magyarországon, annál is inkább, mert szerinte a Fradi hamarosan valamely európai kupában is szerepelhet. Magát sokoldalú csatárként írja le.

– Ez a csapat nagy múlttal rendelkezik, és jó esélye van arra évről évre, hogy a nemzetközi porondon szerepeljen. Jelenleg persze kicsit más a helyzet, mivel a feljutás a cél, de a következő szezontól már várhatóan nagyobb célokat is kitűzhet maga elé a gárda. Az én szerződésem egyelőre fél évre szól, továbbra is a Sheffield United játékosa vagyok, kölcsönben vagyok a Ferencvárosnál, de egyáltalán nem kizárt, hogy ősztől is a Fradiban játszom majd. Keményen küzdök a pályán, mindent megteszek a győzelemért. Csatár vagyok, de nem csak a gólszerzés lebeg a szemem előtt, igyekszem jól passzolni, és lehetőség szerint a társaimat is helyzetbe hozni – mondta a 100%Fradinak az angol, akinek példaképe Wayne Rooney, szabadidejében pedig nagyon szívesen látogat biliárdszalonokat, hogy szenvedélyeinek, a biliárdnak és a snookernek hódoljon.

(fotó: 100%Fradi sportmagazin. forrás: Pepsifoci)