A 32 éves irányító a 100%Fradi sportmagazinnak adott interjújában elmondta, idén már biztosan feljut a Fradi az élvonalba, de azzal nem akart foglalkozni, hogy lesz-e még valaha is a zöld-fehérek játékosa.

Lisztes ferencvárosi visszatérése nem úgy sikerült, ahogy a játékos szerette volna. A feljutás nem sikerült, és Lisztes teljesítménye is elmaradt a várttól. Az irányító most azonban biztos benne, hogy a Fradi feljut az élvonalba.

– Amikor én a Fradiba szerződtem, mindenki úgy vágott neki a másodosztálynak, hogy ezúttal biztosan sikerrel járunk. Nem így történt. Egyébként nem olyan egyszerű egy bajnokságot megnyerni, különösen úgy, hogy nagy a bizonytalanság a klubnál. Mindent persze erre sem lehet hárítani, hiszen amikor én ott futballoztam, már majdnem megoldódtak az anyagi problémák. A lényeg az, hogy idén biztosan fel fog jutni a csapat, és én, mint Fradista ettől nagyon boldog vagyok. Nagyon fontos, hogy egy kicsit nagyobb nyugalom legyen az egyesület körül, és akkor biztosan nem lesz gond. Ha sikerül a feljutás, a szurkolók is megnyugszanak majd. Sajnos a sérülésem egy olyan negatív hullámot indított el a pályafutásomban, ami számos nehézséggel járt. Azt hiszem, mindkét fél csalódott volt egy kicsit, tőlem is valószínűleg többet vártak, és én is valamivel többet reméltem a visszatérésem kapcsán. Nem sikerült a feljutás, ami akkor is nagyon fájna, ha nem lettem volna részese, így pedig duplán elszomorított – fogalmazott Lisztes a 100%Fradi sportmagazinnak.

Lipcsei nagyon hiányzik a csapatból

A 32 éves középpályás a mai Ferencvárossal kapcsolatban elmondta, érzése szerint nagyon hiányzik a csapatból Lipcsei Péter, de annak örül, hogy egyre több fiatal kap lehetőséget a csapatban.

– Azt látom, hogy Lipcsei Peti nagyon hiányzik a csapatból, remélem, hogy vissza tud majd térni. Dragi is nagyon fontos láncszem, kulcsember a feljutás szempontjából. Nagyon örülök, hogy újra látok fiatal tehetséget Tóth Bence személyében, akinek nagyon tetszik a játéka. A keret talán túl nagy egy kicsit, de ez versenyhelyzetet teremt, mindenkinek nagyon keményen kell küzdenie azért, hogy játszhasson. Én látok még egy-két fiatal játékost, akik több lehetőséget is kaphatnának a helyükön szereplő külföldiek helyett, de ez már részletkérdés. Azt gondolom, hogy a feljutással nem lehet gond, de közben Fradistaként jobban örülnék, ha saját tehetségeinket láthatnám a csapatban – fejtette ki véleményét a Rostock játékmestere.

Arra a kérdésre, hogy pályafutása során visszatér-e még az Üllői útra, Lisztes elmondta, jelenleg nem szeretne tervezi, csak a rostocki feladataira koncentrál.

Őszintén szólva én nem tervezek. Örülök, hogy most százszázalékos állapotban vagyok, próbálom ezt minél inkább kiaknázni, a mának élni. Külön öröm számomra, hogy most ismét Németországban lehetek, szép stadion, nagyszerű körülmények között. Kívánom minden magyar játékosnak, hogy legyen erre lehetősége, illetve az igazi az lenne, ha otthon is ezek lennének az adottságok – zárta mondandóját Lisztes.

Forrás: Pepsifoci.hu