Mégegyszer a 72 millióról, a Nemzeti Sport cikke. És akit érdekel: a Napkeltében Rieb György lesz ma a vendég.

Furcsa hír járja a Ferencvárossal kapcsolatban. A klub úgynevezett címerhasználatért szeretett volna havi hatmillió forintot kérni a futballcsapatot működtető zrt.-től, leegyszerűsítve: az angoloktól. Mint ismeretes, Kevin McCabe cége, az Esplanade Real Estate Kft. 94 százalékos tulajdonosa az FTC Zrt.-nek, de nemcsak ezzel, hanem az Üllői úti stadionhoz kapcsolódó ingatlanegyüttessel, sőt az ehhez kötődő használati jogokkal is rendelkezik.

Korábban napvilágot látott, hogy az FTC, amely még mindig érdekelt öt százalékban a zrt.-ben, jelentős bevételhez, több milliárd forinthoz jutott a tranzakció nyomán, hiszen az angolok kifizettek mindent, amit ígértek. Ehhez képest állítólag felvetődött, hogy érdemes lenne tovább „pumpolni” az angol partnert, és havi hatmillió forintot kérni azért, hogy a labdarúgócsapat használja a Fradi nevet. Lett is belőle jókora feszültség, sértődés. Ám a jelek szerint hepienddel zárult a történet.

„Jóhiszemű félreértés történt – szögezte le Rieb György, az FTC elnöke. – Egy, nem az elnökséghez tartozó kollégánk adminisztrációs hibát követett el, amikor egy tervezetben a pénzügyi összeg rovatba beírta ezt a bizonyos hatmillió forintot. Természetesen szó sincs arról, hogy újabb pénzt szeretnénk kérni az angoloktól, éppen ezért a szerdai elnökségi ülésen visszavontuk a tervezetet, bizottságot hoztunk létre, felkerestük a brit partnert, elnézést kértünk, és tisztáztuk a történteket. Ugyanakkor megbeszéltünk néhány olyan ötletet, amellyel a zrt. segítségével pénzhez juthatnak a szakosztályok is. Nem titok, minden fillérre szükség van…”

Ami a futballcsapatot illeti: az NB II Keleti csoportját immár biztosan vezető Fradi játékosai kedden és szerdán pihenőnapot kaptak, hiszen legközelebb kedden Békéscsabán lépnek pályára, ahová több ezren is elkísérhetik a zöld-fehéreket. A szurkolók egyébként már mostanáig rengeteget segítettek: a Bőcs elleni győzelem és három pont mellett nagyjából tízmillió forintos bevételhez jutott a klub.

(Nemzeti Sport)