A békéscsabai klub vezetői nem értik, hogy kerülhetett kétezer szurkoló a vendégszektorba, mikor jóval kevesebb jegyet adtak el, ráadásul tartanak a fegyelmi bizottság döntésétől – ami akár bennünket is érinthet. Képgaléria!

Az MLSZ-ben egyébként máris téma a viharsarki derbin történt eseménysor. Annyit már megtudhattunk, hogy jövő hét keddjén ül össze az ügyben a fegyelmi bizottság. Előkészületként bekérik a játékvezető és a szövetségi ellenőr jelentéseit, a játékvezetői jegyzőkönyvet, minden, a sajtóban megjelent írást összegyűjtenek, bekérik a felvételeket. Ezek kielemzése után születhet meg a határozat, ami vélhetően mindkét klubot érinti. A Békéscsabának és a Ferencvárosnak is van egy korábbról szóló felfüggesztett büntetése ez év március 31-éig, miszerint ha bármi balhé történik, zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk a következő meccset.

Az említetteken kívül sok más érdekes háttéreset is történt – ha valóban megtörtént. Az egyik ilyen legenda szerint a vendégszurkolók jegypénztáránál egy zöld sálas fiatal meglobogtatta a papírbankót, de mielőtt átadta volna, az ablakon át benyúlva kitépte a pénztáros kezéből a belépőjegyet, majd elfutott.

— Amúgy sem minden világos előttünk — állítja Királyvári Károly, a békéscsabai klub ügyvezetője. — A vendégszurkolóknak kijelölt szektor kétezer embert képes befogadni. Szemmel láthatóan egy tűt sem lehetett ott leejteni. Ám mi csak 850 jegyet adtunk el. A többiek hogyan jutottak be? — tette fel önmagának a kérdést. A békési Jimmy Jumpról a köetkezőt mondta a sportvezető: Egy huszonéves srác pillanatok alatt képes átugrani az alacsony kerítést — elmélkedik Királyvári. — Mire a rendezők fölocsúdtak és rámozdultak, már húszméteres előnye volt.

A rendőrök rendbontás vétsége miatt előállítottak egy 21 éves mezőberényi férfit, a klub vezetői fontolgatják, hogy beperlik és pénzbeni fizetést követeljenek a „befutótól”, hiszen ő is hozzájárulhat ahhoz, hogy súlyosan megbüntessék a klubot.

A klubházból származó információink szerint a lelátón történtekért (görögtűz, hanggránát) a rendező klubot terheli a felelősség, elméletileg minket csak akkor büntethetnének, ha a lelátóról rasszista bekiabálások hallatszanak, vagy esetleg Kisteleki Istvánt venné szájára a Fradi-tábor. De az MLSZ-nél sosem lehet tudni, mikor, miért, mekkora büntetést szabnak ki…

A mérkőzésen készült képeket itt találjátok.

(a beol.hu nyomán)

Reklámok