Bár még hét forduló hátravan a német Bundesliga másodosztályának bajnokságából, jelenleg úgy fest, hogy Lisztes Krisztián csapata, a Hansa Rostock megmenekül a kieséstől, és jövőre is a másodosztályban szerepelhet. A 32 éves Lisztesnek egyre jobb a sajtója Németországban, ahol korábban nyolc évig játszott.

Lisztes Krisztián, miután tavaly nevelő klubja, a Ferencváros lemondott róla, Rákospalotára, a REAC-hoz szerződött. Közben korábbi csapattársát, Dieter Eiltst kinevezték a Hansa Rostock vezetőedzőjének. Eilts jól emlékezett Lisztes tudására, és rövid egyeztetés után hamar megállapodtak, így a magyar középpályás aláírta szerződését, amely a bajnokság végéig szól. A Rostock tavasszal nagyon rosszul kezdett, ezért a vezetőség menesztette a vezetőedzőt, és utódja Andreas Zachhuber lett, aki korábban is közmegelégedésre dolgozott a klubnál.

“A márciusi edzőváltás óta még nem kaptunk ki – mondta Lisztes Krisztián. – Kétszer döntetlenül végeztünk, kétszer nyertünk, és így elmozdultunk a kieső helyről. De messze nem dőlhetünk hátra, hiszen hét kőkemény mérkőzés vár még ránk. Természetesen a bentmaradás a célunk. Amikor Zachhuber a csapathoz került, az első két találkozón kezdőként számolt velem, a legutóbb lejátszott két meccsen csereként küldött pályára. Semmi gond, mert érzem a bizalmát, így elégedett lehetek.”

Lisztes Krisztián a jövőjével kapcsolatban még semmi biztosat nem tud. Ha a csapat mégis búcsúra kényszerülne, akkor a harmadosztályban minden játékosnak megszűnne a szerződése. Nyilvánvaló, hogy az egyesület vezetői csak a bajnokság után ülnek le a játékosokkal a hosszabbításokról tárgyalni, amikor már tisztázódott a csapat helyzete.

A negyvenkilencszeres válogatott természetesen az internet segítségével naprakész a magyar labdarúgás ügyeiben is. Örömmel értesült arról, hogy jó barátja, Lipcsei Péter hosszú sérülés után, ha csak csereként is, de visszatérhetett a Ferencvárosba.

Ha valaki, akkor Lisztes Krisztián tudja, milyen nagy dolog, ha egy labdarúgó hosszan tartó sérülés után bizalmat kap, és pályára léphet. A németországi visszatérése eddig jól sikerült, mert elmondása szerint a játékával elégedettek a vezetők Rostockban.

(Magyar Hírlap)