ScannedImage-8Tegnap ismét eltávozott körünkből egy igazi MÉREGZÖLD. Péter Lajosnak hívták, talán közületek néhányan nem is ismerték, de mivel itt egy olyan összetartó kis közösséget alkotunk, és Lajos egy annyira különleges EMBER volt, hogy talán ti sem fogjátok rossz néven venni e monológot. Monológ, de igazából mi beszélgetünk, mert velem van, mert tudom, hogy hall engem – Tuncsik Gábor búcsúztatója.

Kedves Lajos!

Talán 85-öt írtunk amikor egy társaságban megismertelek. Attól a naptól kezdve szinte majdnem minden meccs előtt válthattam veled néhány kedves szót, mert te is korán kint voltál a stadionnál, és legeltetted a szemeid az akkor még tömegekben, szinte zöld áradatban érkező csodálatos drukkereinkben. Ráadásul egy amolyan igazi megkerülhetetlen, ne szépítsük a „rossz” nyelvek szerint kikerülhetetlen ember voltál, már csak a termetednél fogva is. :-)

Péter Lajos

Viszont amekkora termeted volt, ahhoz méltó szívvel, legendás hűséggel, állhatatossággal, jósággal, jóindulattal, segítőkészséggel áldott meg a Jóisten. Napokig, sőt, évekig tudnánk mesélni a történeteket rólad mi akik ismertünk, de legfőképpen a játékosok, akiket szó szerint Istenítettél. Például az a NYÍL aki megkérdőjelezhetetlen kedvenced volt, de Bánki DODÓTÓL kezdve szinte minden játékos, aki a Fradi mezt magára ölthette.

Péter Lajos 2

Lajos te valóban hozzá tartoztál, része voltál a FERENCVÁROSNAK.. Amikor egymás között szóba került a Fradizmus mibenléte, mértéke te erről a nehezen megfogalmazható, csodálatos érzésről is sajátos, egyedi módon beszéltél. Azt vallottad, hogy te a halálod előtt egy nappal bizony átpártolsz az Újpestiek közé, hagy másnap ne egy FRADISTA haljon meg.

ScannedImage-5

Lajos. Én azt nem merem leírni, hogy a barátod lehettem, mert bár sohasem mentünk el szó nélkül, köszönés nélkül egymás mellett, de te egy másik szinten élted a Fradizmusod, ahová én csak reménykedem, hogy valaha is eljuthatok. De tudod Lajos, most, hogy elmondhatom hogy ismertelek, azt kell mondanom neked, hogy te hatalmas, szinte pótolhatatlan veszteség vagy FRADISTAKÉNT, igazi békebeli SZURKOLÓKÉNT, EMBERKÉNT, de éppen az volnál Újpestiként, Honvédosként, és sorolhatnám sorban a csapatok neveit.

Egy vigasztal, Lajos, hogy tudom, te legalább már a jelenleginél méltóbb MÉREGZÖLD társaságot szolgálsz jóságoddal, ragaszkodásoddal, szórakoztatsz csodálatos lényeddel odaát.

Isten nyugosztaljon.

(A család információi alapján a temetés időpontja: 2009.05.20, 15 óra, Budakalász, Csalogány u. temető.

A HÉV-vel érkezőknek a család bérelt egy buszt, mely a Lenfonó megállónál lesz fél 2-től.)