A fiatal angol játékosról így aztán sokat megtudhattunk, azt is miben érzi az apa lemaradva a fiát és azt is milyen tényezők fontosak egy fiatal légiósnak készülő játékosnál. De azt is, mit gondol egy angol futballapuka a Ferencváros csapatáról két edzés után.

Bár az egész család Liverpool-drukker, mi végül az Evertonba adtuk Coryt,  9 éves korában. Azért is, mert bár az Anfield Road mellett lakunk, a legjobb barátom fia, Wayne Rooney miatt beleláttam az Evertonnál folyó utánpótlásnevelésbe, és nagyon jónak itéltem azt. Cory nagyon jól is fejlődött az évek során, játszott jobbhátvédet, belső védőt és középpályást is. Játszhatott az angol utánpótlásválogatottban, de aztán egy szerencsétlen csigolyasérülés miatt 16 hónapot ki kellett hagynia. Ez kemény időszak volt az egész család számára, de Cory rendesen dolgozott, és végül visszatérhetett az Everton U-18-as csapatába, s visszavette a kapitányi karszalagot

Júniusban aztán az Everton úgy döntött, nem köt Coryval új szerződést, így egy játékosmenedzserhez mentünk, aki úgy három hete szólt, hogy lenne ez a lehetőség itt a Ferencvárosnál. Ez egy nagy kaland lenne Corynak, aki nézne is elébe szívesen, bár az anyja főztje biztosan hiányozna neki… Én egy kicsit tartozkodóbb voltam, mert tudom, hogy a magyar foci rég lejtmenetben van, de a mai edzés alapján az biztosan látszik, hogy jó, minőségi munka folyik a Fradiban, és az egymás közti játékban az is kiderült, hogy rengeteg jó játékos van a csapatban. Budapestről, az ottani körülményekről meg ti sok jót mondtatok, így azt hiszem, most már én is tanácsolnám Corynak, hogy vágjon bele.

Persze kemény munka lesz meggyőzni az edzőt egy hét alatt, de én tudom, hogy Cory remek képességű játékos. Egy igazi hibája van, posztjához képest nem elég erős, nem elég nagy a felépítése.

Most visszamegyünk Cory-val Liverpoolba, azért kisértem el én ma, mert ő még sosem vezetett autópályán, de holnap már egyedül jön vissza és a hetet a fradista srácokkal, az ő hoteljukben tölti. A hétfői meccs nekem kimarad sajnos alighanem, nem tudok addigra ideérni a munkából, de szerdán és szombaton biztosan megnézem, hogy teljesít Cory.