A világ legrégebbi csapata, a Sheffield FC látta ma vendégül a Fradit. Összefoglalónkból gyorsan megtudhatod, mi történt ameccsen.

Sheffield egyik külvárosában lépett pályára csapatunk először ebben a felkészülési időszakban. Davison mester ígéretéhez híven minden kerettagnak lehetőséget adott a nyolcadosztályú, amatőr együttes ellen. A mérkőzés mintegy ezer néző előtt kezdődött el, ahol a mieink a Megyeri – Lowton, Dragóner, Sinnot, Fülöp – Fitos, Lipcsei, Ahmed, Kulcsár – Shaw, Pölöskey összeállítású csapattal vettük fel a harcot a rendkívül harcos, ám gyenge technikai tudással rendelkező hazaiak ellen.

Az első negyedórában nem sok említésre méltó dolog történt, ám akkor Senior szép lövése utat talált a hálóba a hazaiak nagy örömére, vezetett a Sheffield FC. Csapatunk ekkor nagyobb sebességbe kapcsolt, látszott, meg szeretnék nyerni a mérkőzést. Korábban elmondták, hogy ma nem a mutatott játék a fontos, de ők is tudják: a Fradinak mindig és mindenhol győznie kell.

Majdnem jött azonban a válasz, Senior nagy lövését hárította Megyeri, alig egy perccel az egyenlítő gól után. Az első félóra végén azonban már vezetünk: Shaw passza után Pölöskey marad egyedül a kapussal szemben, és megszerzi a vezetést. A kifutó hálóőr mellett gurította el a labdát a fiatal támadó. Shaw gólpassza után néhány percre rá gólt is szerez, 16 méterről tekeri el a kapus mellett a labdát, ezzel már 3-1, és látva a tudáskülönbséget a két csapat között, már itt nem kérdéses, ki fog győzni. Az első félidő második felét megnyomja a hazai csapat, ám védelmünk a helyén áll, és hatástalanítja a kósza próbálkozásokat.

A szünetben sort cserélt Davison, a Holczer – Joquain, Csiszár, Balog, Alcantara – Zsívó, Wedge, Ashmore, Tóth – Ferenczi, Pisanjuk összeállítású csapat fut ki a pályára, és az össze nem szokottság meddő mezőnyjátékot eredményez egészen addig, amíg Tóth Bence meg nem villan. Középpályásunk remek lövéssel alakítja 4-1-re az eredményt, ami a mérkőzés végén még eggyel nő, hiszen Ferenczi elleni szabálytalanság után Ashmore lő be egy szabadrúgást – 5-1, győzelem az első felkészülési mérkőzésen.

Nem volt nehéz dolgunk a lelkes, agresszív hazaiakkal szemben, a következő meccs már nehezebb lesz. Folytatás holnap reggel, tizenegy órakor már konditermi edzés vár a fiúkra. A következő meccs szerdán lesz a Lincoln ellen.