Fitos_Csiszár_FülöpMegérkeztünk a Barnsley stadionjába, ahol csak két lelátót nyitottak meg, így egy lelátó csak a sajtó munkatársaié. Meg a mienk. Ez a stadion legrégebbi lelátója, nyolcvan éve, az 1920-as években építették. A csapat állandó angol kisérője és mindenese elmondta, hogy gyerekkorában erre a lelátóra szólt az ő és édesapjának bérlete.

45.perc A két fekete csatárral volt jobb az ellenfél, mással nem. 1 perc a ráadás. Megszólal a Hajrá Fradi és meg is érdemlik a fiúk. Közben Odejayi indul meg egyedül, de Megyeri és Sinnot együtt tisztáz. Vége.

42. perc. Wedge indul meg bátran, Pisanjukhoz játszik, aki jobbról a kapu elé egyedül érkező Shawhoz játszik, aki könnyedén paskolja be a labdát a kapuba. Szép támádás 2-3

39. perc. próbálkozunk, de a második félidőben a középpályánkat könnyebben átjátszák. Sinnot nagyon erőteljesen teljesít. Közben Wedge-t figyelmeztetik szóban Noble-Lazarus felrúgásáért. Ez volt az első keményebb szabálytalanság a meccsen

36.perc Balról érkezik egy labda, Sodje érkezik és elteszi Megyeri mellett 1-3…

34. 35-ről beívelésre készül a Barnsley, miközben Kovács beáll Fitos helyére. A beívelt labda elszáll a kapu előtt, kirúgás.

31. perc: Próbálkozunk: Sinnot szép szerelése után Wedge indítja a leshatáron álló Pisanjukot, aki átcselezi magát két védőn majd centerezése Kulcsárhoz kerül. Ő Shawmnak passzol, de a veterán csatár elveszti a labdát, igen szorongatott helyzetben. Adam áll Devaney helyére.

30. perc: Odejayi fantasztikus futballista, nemcsak nagy, hanem piszok gyors.

27. perc: Butterfield állt Colace helyére. Közben Odejayi megindul a baloldalon, a nigériai válogatott átjátssza magát három védőnkön, majd kisodródott helyzetből a hosszúba bombáz. Nagy gól. 1-2

22. perc. Joaquin egy beivelést szögletre tisztázott, az pedig be se jutott a 16-oson belülre. Aztán újabb ezúttal eljut Odejayihoz (aki egy óriás), de a labdát majdnem kifejelte a világürbe.

20 perc: Sodje fejelhetett szabadon Colace beadása után, a labda mellé ment, mi meg újra kapunk levegőt.

18. perc: megszólalt a Fradi-induló Barnsleyban!

17. perc Noble-Lazarus állt be, a fiatal játékos alig 16 éves. Bogdanovics jött le.

15. perc: a Csendesebb pillanatokban tessék megnézni a legújabb cikkünket: 161 kép Barnsleyból.

14. perc: Wedge-nek és Pisanjuknak is megvolt egy-egy helyzete, a góllal felébredtünk.-

12.
A VIP, és a sajtópáholy egyaránt táncra perdült az egyenlítő gólnál.

11.
Odeyaji majdnem gólt fejel, de kit érdekel, mikor Kulcsár gólt lő? 15 méterről lőtte ki a hosszú sarkot a fiatal játékos, 1-1!

10.
Két nigériai válogatott áll be, Sodje és Odejayi, lejön Bogdanovics és Macken

8.
Támadásban szörnyűek vagyunk, a többi rendben van, alig lőttünk eddig kapura, így pedig nehéz lesz kiegyenlíteni. A csapat fáradtnak tűnik.

6.
Devaney tört kapura, Megyeri ordított hogy jön, de Csiszrá mégiscsak becsúszott. Ugyanő lő fél perccel később, a kapusunk nagy bravúrral védett de csak ütni tudta, a második lövés nagyon fölé ment.

5.
Moore majd’ kétszer akkora, mint Pisanuk. Hazai támadás, egy jól középre adott labdát fejel ki Sinnot, az ismétlés már nem jó, Megyeri jöhet kirúgással. A második félidőben erősebben kezd a hazai csapat, már volt is helyzetük, mi még nem lőttünk kapura.

3.
Bogdanovic emelt kapura, Megyeri magabiztosan védett.

2.
Fitos szalad el, középre is ad, de a kapus felszedi a labdát.

1.
Kezdődik a második félidő, érdekesség hogy nem csak az elsőt, hanem ezt is mi kezdtük. Egy teljesen új csapat lép pályára, a Barnsley ahogy látjuk nem cserélt.

Szünet: az újak közül Joaquin remek ma is, magabiztos, Alcantara is jó, Adnan talán kicsit sok labdát elad, de ez sajnos igaz sok mindenkire. Igaz itt nem is ez a fontos még – érzésünk szerint jó csapatunk lesz!

Közben töltjük fel a fényképeket, majd’ kétszáz fotót készítettünk eddig.

Megyeri – Sinnot, Csiszi, Joaquin – Wedge – Fitos, Vass, Lipcsei, Kulcsár – Shaw, Pisanjuk. Ez a második félidős csapatunk.

45+1
Dragóner fejel ki egy beadást kétségbeesetten, a szögletből majdnem gólt kapunk – Moore fejel a felső kapufára, még egy támadásra marad idő: Ahmed indul meg, majd kiteszi a balszélre Alcantarára, aki beível Pölönek, aki sajnos a kapus fejébe fejel. Vége az első játékrésznek, a bekapott gól ellenére jól teljesítünk, talán kicsit tompák vagyunk, partnerei vagyunk a Barnsleynek, sem erőnlétben, sem játéktudásban nem látszik különbség a két csapat között, ők fizikailag talán jobb állapotban vannak, mi viszont ügyesebb játékosokkal rendelkezünk, bízzunk tehát abban, hogy a második játékrészben mi is be tudunk majd találni.

44.
Egy jó beadás után Bogdanovics fejel Holczer kapujába, hátrányba kerülünk… Elaludtunk, gyors ellentámadás után ugorhatott fel a bekk, és mivel igazán senki sem szorongatta, nyugodtan fejelhetett a felső léc alá. 1-0

43.
Pölöskey megy el a szélen gyönyörűen, Pista már vetődött bele a beadásba, de a gaz Moore nem átallott megint ott lenni és szögletre vágni. Ash végzi el a sarokrúgást amit kifejelnek, Ahmed iramodik utána, Lowtonnak vissza, Matt nem tud beadni ezért a pakisztánit választja, közben szabálytalanság történik középen, és jöhet a Barnsley – az eddigi legnagyobb helyzetünk volt!

41.
Pista kibújik két védő között de kisodródik, Ahmed jön, egy csel után középre is ad, de csak Bence van középen, őt pedig elnyomják.

38.
Jó Lowton-Joaquin kényszerítő a jobbszélen, Matt be is ad, de sajnos rosszul, a bivaly Moore kivágja a labdát. Egy középre adást Holczer fog meg.

36.
Egyenrangú felek mezőnyben, kapu előtt, gyűrik egymást a felek, de esemény nem sok van. A Barnsley első igazi edzőmccse ez ma, nekünk pedig a második, mert a Sheffield FC elleni meccs megtiszteltetés volt ugyan, de nagy játékerőt ők nem képviseltek, a hazaiak is játszottak egy nagyon alsó ligás csapat ellen már, de ma ez a második meccsük a felkészülési időszak alatt. Látszik is.

35.
Helyzet is alig van, így joggal kérdezzük, ki fog itt gólt rúgni?

34.
Dragó csizmaszárral talál el egy labdát, ami így a kispad tetejét találja el.

33.
Ferenczi indította Pölöskeyt, akit lesen állított meg a partjelző.

32.
Joaquin akarta kifejelni a labdát, de az egyébként idegenek tűnú játékos a tarkójával találta el azt, ami így Holczer kezébe hullott.

31.
Néma a közönség, ha valami történik felhördül, tapsol, de amúgy néma csendben nézik a találkozót. A mintegy 100 fős Fradi-tábor pedig folyamatosan szurkol.

29.
Hosszú előreadás, Ádám és Dragi egymásra vár, közöttük Bogdanovics majdnem megszerzi a labdát, de Ádám felébred, és megszerzi azt.

27.
Pista mindent megteszi, hogy régi csapata ellen jó benyomást keltsen, küzd, hajt, brusztol, de egyelőre nem sikerült gólt szereznie.

26.
Bence jó labdáját Pista venné le a 16-oson belül, lökik talán, de a bíró sípja a földre huppanás ellenére néma marad.

24.
Szép hazai akció, El-Haimor becsapja Lowtont, elmegy mellette, szélre ad, Bogdanovic leveszi, megnézi, középre adja, és Devaney fejel mellé.

22.
Macken megint, újabb lövés, Holczer tolja fölé. Szöglet. Foster hiába ugrik magas neki, de visszaszerzi a labdát, újra bead, Ádám kifut és kitolja a labdát, közben ráesik Alcantarára. Újabb szöglet, megint ugyanaz a forgatókönyv, ám Foster már nem megy utána.

20.
El-Haimur 20 méteres lövése után Holczer végezhet el kirúgást, nagyon mellé ment a labda. A Barnsley erős csapat, a középhátvédjük (Moore) Gerával játszott a WBA-ban, és valami hatalmas nagy darab bekk, két méter, színtiszta izom.

19.
Lesznek képek a pálya mellől, és a kezdőkörből is, Üllői kartács most tölti fel őket. Közben átveszi a játék irányítását a Barnsley, hátul adogatnak, majd a szélt keresve próbálnak meg a védelmünk mögé kerülni – ahogyan mi játszottunk tavasszal.

18.
Egy jó beadás után Macken csúsztatott a kapu mellé, felhördült a tömeg.

16. perc
Ferenczit lökik a 16-ostól három méterre, középen, szabad.Ash és Asnan áll a labda mögé. Ash lövése a sorfalról oldalra pattan, gyors kontra végén Dragó és Ash tisztáz.

15. perc: Csendesebb a meccs az elmúlt két percben, a mieink hatástalanítanak minden támadást.

13. perc. Balog Zoli veszti el a labdát, Macken 17-ről lő, mellé, de valaki beleér. A szögletet Foster fejeli 10 méterrel mellé.

11. perc: kezdünk belejönni, a mnagy kedvvel játszó Bence indítja Ferenczit, jól, de Preece lelopja volt csapattársa lábáról a lasztit. Az elmúlt percekben mi irányítjuk a játékot.

9. perc: Bence lőtt 17-ről, Preece szépen fogta Eddig ez volt a legnagyobb helyzet. A tempót bírjuk eddig simán.

7. perc: a hazaiak lelátói is szépen megteltek, ennyien nem szoktak lenni odahaza bajnokikon se. Tippünk szerint már 7000-en is lehetünk.

5. perc: Néhány hazai beivelés, egyik se okozott veszélyt. Igaz Tóth Bence lövése sem nagyon jutott el a kapuig. Pariban vagyunk eddig, a védelem magabiztos, bár Joaquin és Lowton nincs mindig teljes összhangban. A két szélsővédő előrébb helyezkedik, Lowton, Dragó és Balog biztosít hátul. A Fradistákat átkisérik a mi lelátónkra, lehetünk már mintegy százan.

3. perc: A hazaiak pirosban, mi zöldben játszunk. Videókat készítünk a meccsről, a streamet egy óra alatt sem sikerült összehozni…

2. perc: 5-3-2-t játszunk, a hátsó sor Joaquin. Lowton, Dragó, BZ, Alcantara.

15:01:Megkezdődött a meccs, mostmár 5000-en is lehetünk. Ja és él a kommentelésnél a regisztrációs kívánalom.

14:54: Mintegy 2-3 ezren lehetünk, és van úgy 50 fradista is. A kezdők

Barnsley: Preece – Hassel, Kozluk, Moore, Colace – Foster(CSK), Anderson Da Silva, Macken, Devaney – El Haimour, Bogdanovics

Fradi: Holczer – Joaquin, Dragóner, Balog, Alcantara – Lowton, AShmore, Adnan, Tóth – Ferenczi, Pölöskey
Már kezdődik is a meccs, a két lelátó szépen megtelt, szemre olyan 3-4 ezren lehetünk.

14:51: A cserejátékosok a padon, a sérültek a lelátón. Lipcsei Peti,Vass Máté, Igor Pisanjuk, Fitos László, Csiszár Zoltán, Kulcsár Dávid és Kovács Pista nagy tapsot kapott a szépen gyülelekezgető nézőktől. Liban Abdi, Fülöp Noel és Zsívó pedig előttünk mintegy három méterrel foglal helyet.

Miközben a csapat a gyepet figyelte (nagyon szép, de lejt kicsit) megjelent egy sárga cirmos macska, aki nagy barátsággal közelített a játékosokhoz. Megpróbáltuk megtudni, hogy a pálya tartozéka-e, hogy a rágcsálókat levadássza, de ezt senki nem tudta megmondani. Azt is el kell mondani, hogy a sajtóhelyek az amúgy remek stadionban rosszabbak, mint a Fradi-pályán: egy normál 15-ös notebookot csak nagy nehézségek árán lehetett elhelyezni az asztalon. en