A Sheffield United menedzsere szerint van olyan játékosunk, aki a Sheffield erőssége lehet, és az sem elképzelhetetlen, hogy lesz még játékosmozgás a két klub között idén nyáron.

A tegnapi tornáról…

Rövid szünetünk volt, csakúgy, mint a Fradinak, a vesztes playoff-döntő után 4 héttel már el is kezdtük a munkát, úgyhogy most már a végső simítások folynak az augusztus 8-án kezdődő szezon előtt. Természetesen nagy csalódás volt, hogy tegnap nem játszhattunk, szerettünk volna megmérni magunkat a két magyar csapat ellen. Eredetileg ma nem lett volna munka, de a tegnapi események miatt beiktattunk egy óra tíz percnyi kemény melót. Nem hiszem azonban, hogy ez középtávon nagyobb gondot okozna, inkább csak szerettünk volna egy jót játszani tegnap. Nagyon kíváncsi voltam hogy mire vagyunk képesek egy más stílusú focit játszó csapattal szemben, és a Fradi ellen az is kiderülhetett volna, mennyit fejlődött a két csapat az utolsó találkozó óta.

A Fradiról…

Szorosan követjük a Fradi eredményeit, a meccseitekről a heti műsorfüzetben mindig ír a klub, így aztán tudjuk mi történik nálatok. És persze van néhány kölcsönjátékosunk és volt focistánk itt Budapesten, mint Lowton, Wedgbury, Ashmore, Shaw. Szóval jó a kapcsolat a két klub közt és ezért is voltunk boldogok és büszkék mikor a Fradi visszajutott az első ligába. Örülünk, hogy az olyan United-játékosok, mint Matt vagy Sam a tavasszal segíteni tudtak a Fradinak, a jövőben is lesznek olyan játékosmozgások, amelyekből minden fél profitálhat. Ez mindenkinek jó. Jó a játékosoknak, mert akik nálunk kevesebbet játszanak tapasztalatot szerezhetnek máshol, és jó a Ti játékosaitoknak is, mert ők kipróbálhatják magukat Angliában – ahogyan Fitos tette ezt nem is olyan régen.

Az átigazolásokról…

Lehetséges, hogy még kerül a Fradiba játékos a Unitedből idén nyáron, erről Terry Robinsonnal, Kevin McCabe-bel és Bobby Davisonnal kell még egyeztetni – de abszolút nem zárnám ki. Sok minden történhet még a szezon kezdetéig, korai volna nevet mondani, de könnyen elképzelhető hogy lesz még játékosmozgás. Sok múlik az anyagiakon is, meg fogjuk találni azt a megoldást, ami mindenkinek jó.

A Fradiban vannak nagyon jó játékosok. Figyelünk egymásra, így figyeljük azt is, hogy a Fradiból vajon kik lehetnek azok, akik bizonyítani tudnának a Sheffield Unitedben is. Jelenleg két játékos van, akik nagyon tetszenek, de nem szeretném megnevezni őket. Úgy gondolom, mindketten erősségei lehetnének a Pengéknek, de ennyire kár volna előreszaladni. Jordan Robertson sorsa még nem dőlt el, róla is egyeztetünk majd. Egyelőre velünk készül, nagyon igyekszik, de meglátjuk, mi lesz a legjobb neki, és a kluboknak. Lehet hogy nálunk marad, lehet hogy a Fradiban játszik majd, de harmadik megoldás is elképzelhető. Egy fiatal tehetséges csatárról beszélünk, akinek nagyon nehéz szezonja volt, most nyugodtan tud készülni, meglátjuk, mit hoz ki magából.

A Sheffield United céljairól…

Tavaly csak két ponttal maradtunk le az automatikus feljutástól és bejutottunk a playoff-döntőbe, így tudjuk, hogy nem vagyunk egy rossz csapat, így aztán Newcastle és Middlesbrough ide vagy oda, csak a feljutás lehet a cél. Természetesen tiszteljük őket, de hiszem, hogy az olyan csapatok, mint a United, kemény diók lesz ennek a két kieső csapatnak. Öldöklő küzdelem van a Championshipben, hat-nyolc csapat is fel szeretne jutni, és mindig van ezen felül egy-két gárda, akik nagyon jó teljesítményt nyújtanak, komolyan meglepve ezzel a többieket. Mindig, mindegyik csapat veszélyes, így nem lesz könnyű dolgunk, de becsületesen fel fogunk készülni.

A beszélgetés végén rákérdeztünk arra, igaz-e az a pletyka, miszerint Gillespie azért nem szerződhetett a Fradiba, mert rossz viszonyban voltak, és vajon van-e valóságalapja annak a Sheffield szurkolók által is megerősített információnak, miszerint összeverekedtek tavaly:

Keith Gillespie-ről nem mondanék semmit: nem az én játékosom

Hírdetés