Bojan_MamicsAz eddigi klubjainak nevén, a korán (28) és azon túl, hogy ötszörös szerb U-18-as válogatott, nem sok mindent tudhattunk meg róla. Nálunk még olvashattátok, hogy magas(192cm), erős (88kg) és ballábas – de ezzel vége. Körülnéztünk hát az interneten, mit lehet megtudni legújabb igazolásunk elmúlt egy évéről.

Egy évvel ezelőtt Mamics az FK Atlantas nevű litván elsőosztályú csapat házigólkirályaként szerződött a BL-re készülő, az elmúlt tíz évben nyolc bajnoki címet szerző FBK Kaunashoz. Az első számú litván csapatnál rögtön nagy feladatok voltak. Az első körben az andorrai Santa Coloma ellen 7-2-es összesítéssel jutott túl a Kaunas, hogy a következő körben a skót Rangers várt rájuk, hatalmas meglepetésre az idegenbeli 0-0 után az otthon 2-1-es sikerrel kiverték a Glasgow-i nagycsapatot. Méghozzá úgy, hogy az 1-1-nél beálló Mamics vezetésével fordítottak a játék menetén, a 87. percben megszerzett győztes góllal.

Ezután a dán Aalborggal kerültek össze, akik ellen két sima 2-0-lal kiestek. Az Uefa-kupában a Sampdoria várt rájuk, akik egy sima hazai 5-0-lal eldöntötték a továbbjutást és bár a litvániai visszavágón sokáig vezettek a Mamicsot egyedüli ékként játszató hazaiak, végül 2-1-re kikaptak. Ezután a Kaunas sorra megszabadult a légiósaitól, a szenegáli válogatott Pascal Mendytől, a tunéziai Arouritól, a brazil csatártól, Rafael Ledesma, a szintén brazil védekező középpályás Rogério dos Santostól és utolsóként Bojan Mamicstól is.

Télen aztán a Steaua akarta leigazolni Mamicsot, ő végül mégis a Atletico Ciudadhoz igazolt, igaz itt hosszú sérülés és engedélyek késése miatt alig játszott. A Ciudad szurkolói azonban, ahogy Joaquin és Alcantara esetében is, nagyon sajnálják a szerb eligazolását.