Képriport a Forsyth központról, ahol a Fradi edzett egy hétig.

Ahogy a képeken is látszik minden megtalálható, amire egy futballistának csak szüksége van, ám felesleges dolgokra nem költöttek. Nem számít milyen kerítés van az edzőpálya mellett, ha az olyan, mint a billiárdasztal. Balog Zoli mesélte az első edzés után, hogy olyan sűrű volt a fű a pályán, hogy nem lehetett látni a talajt alatta. Sheffield külvárosában található az Akadémia, a Pengék szurkolói szerint a Wednesday területe ez, ám odabent nem nagyon zavar ez senkit.

Fedett futballpálya a gyerekeknek, hogy ne kelljen esőben edzeniük. A szülők nem állhatnak a pálya mellett, egy fedett, elkülönített szobából nézhetik a gyerekeket. Olyan, hogy egy szülő beleszóljon az edzésbe, elképzelhetetlen. Az alagsorban konditerem, mellette orvosi szoba. Olyan felszereltséggel, hogy egy műtétet játszva elvégeznek itt. Ha netán nyílt törtést szenved valaki, tíz perc múlva a műtőasztalon fekszik. Az öltözők egyszerűek, de jól felszereltek. Az étteremben fitneszkaja, a vízben főtt csirkét míg élek, nem felejtem el.

A falon az ifik közül felkerültek képei, köztük van Robertson is. Csapatképek, szárnyaló csillagok, és három plazmatévé, ahol éjjel-nappal sport megy. A legkisebbektől kezdve az első csapatig mindenki itt edz, a Bramall Lane csak meccsnapokon használatos, a mérkőzés előtt húsz perccel mehetnek ki edzeni ott a csapatok, hamarabb soha. Egy átlag Sheffield United játékos csak meccsnapon látja a stadiont, máskor nincs dolga ott, az edzőpályára járnak.

Az első csapatnak azért külön helye van, itt edzett a Fradi is. Hatalmas tévé, tea, kávé, szendvicsek. Kényelmes asztalok, gyümölcs, és kardio-gépek, rengeteg szobabicikli, hogy két edzés között se unatkozzon a játékos. Hatalmas ablakok, nagyon jó levegő, a környék jól látható a magaslatról.

Ez a Sheffield United akadémiája, és edzőközpontja. Nézzétek meg a majd’ ötven képet arról, hol töltött el egy hetet a Fradi – és a két botcsinálta tudósító, üllői és zadir.

Vodpod videos no longer available.