Vége. Egy sima, egy fordított eddig.

45+1 – Vége a mérkőzésnek.
A borzalmasan játszó Fradiból senkit sem lehet kiemelni, ellenben rengeteg gyenge teljesítményt láthattunk. A cserék sem mozgattak a csapaton, amelyiket így megérdemelten győzte le a nagyon jól játszó, agresszív és agilis Nyíregyháza.

45.
Ashmore szabadrúgásába beleérnek, szöglet. Kicsi, Morrison visszaadja, jön középre a labda, de kifejelik. Egy perc a hosszabbítás.

44.
Múlt héten ünnepeltünk, most szinte biztosan temetni fogunk. A pajzsra emelés sem volt indokolt, és most a temetés sem. Tavaly is ez volt, és tudjátok, mi lett a szezon vége. Dosso helyett Batizi a pályán.

43.
Rósa jó passzát Wedge adja középre, a kapus kiüti, Balog égbe lövi a labdát.

41.
Öt perc van hátra, Davison cseréi nem jöttek be. Rósa eddig nulla, Mamics helyzetét most Vojinovics fogta, de eddig neki sem volt momentuma, a Bogdanovicsra állított Morrison pedig hiába szerzett sok labdát, a hazai játékos csak adott mellőle egy gólpasszt, ami eldöntötte – legalábbis jelen állás szerint – a meccset.

39.
Homma csapta be Kulcsárt, középre adott, Dosso lövését Holczer fogta. Miskolczi helyett Varga állt be.

38.
Megint Miskolczi passz Homma felé, a felpördülő labdát lőhette volna tíz méterről kapura a légiós, de ehelyett szerencsénkre belebotlott. Rósa és Mamics semmit sem mutat eddig.

37.
Bogdanovic Miskolczihoz, aki középre ad, a labda elgurul a kapu előtt, Homma éles szögből leadott lövése az oldalhálóban landol.

36.
Lowton adhatott középre az alapvonaltól, de Vojinovic résen volt, kivetődve elcsípte a labdát.

34.
A hazaiak már nem erőltetik a támadást, a védekezésre figyelnek, azt pedig jól teszik, ám Homma és Dosso személyében két életveszélyes támadó van elől náluk, úgyhogy nem engedhetünk ki egy percre sem.

32.
Lepattanunk a védőfalról, pedig ha akarunk még valamit – márpedig miért ne akarnánk – akkor illene kapura lőni.

29.
Negyed óra van a végéig, akár indulhat is a huszáros hajrá. Ehelyett Homma kerüli meg Morrisont, aki felrúgja a szabolcsit.

28.
Szöglethez jutunk, kifejelik a labdát, Wedge vissza, kavarodás, visszafejeljük, kivágják, egy kicsit senki sem tudja hol is a labda, majd Mboussi kirúgja a bogyót a lelátóra. Mamics Pölöskey helyett áll be.

27.
Mamics fog bejönni.

25.
Még van húsz percünk, tíz percenként egy gól, a ráadásban még egy, és meg is van a győzelem. Milyen egyszerűnek hangzik, kár, hogy nem érződik erő a csapat játékában, kísért a tavalyi, Bőcs elleni meccs, amikor is remek szezonnyitó után szenvedtünk vereséget a borsodi megyeszékhelyen. Most Szabolcsban vagyunk, és Andorka helyett Ramos áll be. A teljes nevét nem írnánk le, nagyon hosszú.

24.
Rósa reméljük, lendít a csapat játékán, bizakodjunk abban, hogy jó lesz a hajránk.

22.
Ideges az egész csapat, Andorkával szemben Lowton szabálytalankodik. Dragó is lapot kapott.

20.
Bogdanovic remek passza után újra gólt kapunk, gyönyörűen adta középre a labdát, a védők közül pedig Homma bújt ki, és 3-1-re módosította az eredményt. Ahmed helyett Rósa áll be.

18.
Van még durván fél óránk gólt lőni.

16.
Homma ment el Kulcsár mellett, középre adott, Dosso érkezett is, de Dragi és Balog ott voltak. Szöglet. Rósa fog bejönni. Nagy tömörülés középen, Dragi fejeli ki, újrabb sarokrúgás. Rossz, Pista simán kifejeli.

14.
Dosso fűzte be megint a védelem bal oldalát, éles szögből az oldalhálót találta el, de valaki biztos beleért, mert szöglet jön. Pölöskey fejeli ki, Ahmed vágja előre, de nincs ott senki, jön is vissza a labda rögtön, Holczer a végállomás.

13.
Azt mondja a hangosbemondó, hogy nem színházban vagyunk. Köszi, ha nem mondja, nem jövök rá.

12.
A négy légiós játszott össze, az akció végén Ashmore lőhetett 19 méterről, de gyenge volt és mellé ment.

9.
Lowton adott volna be, lecsúszott neki, Vujinovic jöhet kirúgással. Megélénkül a lelátó, az eddig néma hazai szurkolók most budításba kezdenek, közben Kulcsár iramodik meg. Végigvezeti az egész pályán a labdát, Wedgebury marad üresen, odaadja neki, Sam a hosszúba akarta lőni, valaki beleért, így a rövidbe bepattant. 2-1!

7.
Homma ugorhatott volna ki, de Holczer résen volt.

3.
Bogdanovicot keresték a hazaiak, de ott volt Morrison, aki szerelt, és utána még a hazai játékos volt szabálytalan – talán éppen ezért hozta be Bobby a jamaikait. Balog bedoás, kivágják, Zoli bead, a kapus kiüti. Szöglet. Ashmore rúgja, Dragóner fejeli a hosszúról a másik sarokra, de fölé megy.

2.
Egy Balog-dobás utáni felszabadítást Adnan lő kapásból kapura, mintegy két méterrel ment fölé.

1.
Nézzük, mire leszünk képesek a második 45 percben. Egy hosszú előreívelés után kirúgással jöhetnek a hazaiak. Morrison játéka nagy kérdés lesz, a néhány napja érkezett játékosnak akklimatizálódni sem nagyon maradt ideje.

Félidő
19:58
Az MLSZ ellenőr le is tiltotta a helyi szpíker magánszámát, mi egyáltalán nem bánjuk ezt. Morrison be fog állni, már neki is vetkőzött. A hazaiak már kint vannak, a mieink később érkeznek. Hivatalos, Fitos helyett Morrison folytatja.

19:54
Morrison nagyon intenzíven melegít, valószínűleg beáll a második félidőben.

19:45
Fitos és Pölöskey nagyon rossz formát mutattak az első félidőben, Homma és Bogdanovic pedig remekül játszottak. A Nyíregyháza sokkal jobban játszott, és sajnos megérdemelten vezetnek. Nálunk mintha nyoma sem lenne a múlt héten látott csapatnak, indiszponált, ideges gárda benyomását keltik a mieink, de a legnagyob baj az, hogy két góllal vezet az ellenfél az első játékrész után.

45.
Pölö beadása elszáll a kapu előtt, de ő lent marad, felrúgták, szabadrúgás. Na, talán most. Ashmore a labda mögött, középen sokan, Dragó ment a labdáért, de kivágták előle. Ahmed visszaszerzi, jó beívelését Ferenczi bólinthatta kapura, egyedül volt, de fölé ment. Nagy helyzetet hagytunk ki…

43.
Bogdanovics remekül indtotta Hommát a szélen, aki középre is adott, Holczertől gól lett volna, de Dragó jókor volt jó helyen.

42.
Pölö kétszer akarta magát átfűzni védőjén, egyszer sem sikerült neki. Wedge szerzi vissza a labdát, középre ad, Ferenczi előtt tíz centivel ment el a labda… Tíz centivel, nem többel.

40.
Lakatos bedobását fejeli ki Ahmed, középre, vissza is szerzik. Zabos hintába ülteti Pölöskeyt és lő, 22 méterről nagy erővel, kapu mellé.

39.
Dragó jött előre, nagyon rángatták ezért a fejest sem tudta irányítani, mellé is ment a labda.

38.
Most mi csinálhatnánk olyat, mint a Zete múlt héten. Szépítsünk a lefújás előtt.

36.
Kisebb balhé a lelátón, bár nem látjuk, de nagy valószínűséggel nem volt több egy kis kerítésrázásnál. Bogdanovic és Homma kavarja meg sorainkat a középpályán, nagyszerűen játszik a hazai csapat, gyorsak, kreatívak, erőszakosak. Bogdanovic löki meg Wedgeburyt, a lelátói feszültség a pályára is átragad, vagy fordítva, mindegy is, parázs kis meccset játszunk. Kár, hogy hátrányban vagyunk.

35.
Wedgebury kap sárga lapot, miután felrúgta Zabost.

33.
Homma, 2-0. 17 méterről nagy erővel lőtte ki a hosszú sarkot, Holczer és Balog is elaludtak. Mi van ezzel a csapattal?

32.
Sajnos azt kell mondanunk, hogy Fitos, Pölöskey és Ahmed a fasorban sincsenek. Utóbbinak még nem volt rossz passza, de neki szerveznie kellene. Nála eddig hét jó passz, és nulla rossz, viszont van három szabálytalansága.

30.
Balog bedobás, szöglettel egyenértékű, egyenesen Vojinovic kezébe dobja védőnk a labdát. Visszaszerezzük, kivágják, megint vissza, Miskolczi rúgja fel Ashmore-t, sárga lapot is kap érte. Jamesnek fáj az eset, ápolni is kell.

28.
Lowton takarít a tizenhatoson belül becsúszva, miután Dosso cselezgetett ott. A lelátóról közben felváltva halljuk, hogy fővárosi parasztok, és hogy éhes a disznó.

26.
Lakatos bedobása után Wedge megszerzi a labdát majd el is adja, a védő visszaszerzi, és 17 méterről a hosszúra csavar, nagyon rossz lövés volt.

25.
Ashmore-t minden szabadrúgásnál Bobby instruálja, a cserék melegíteni mennek.

24.
Ashmore beadása Ferenczinek majdnem jó lett, fejelt is Pista, ám kapu mellé.

23.
Ilyet még nem éltünk, ha valamelyik szerel, vagy ne adj’ Isten öt méterrel a kapu fölé lő – vagy éppen rá, mint most Andoka, Holczer szépen védett – a hangosbemondó ordítva mondja be, hogy “Andorka lőtt kapura, szurkoljunk, hajrá, Szpari. Hihetetlen.

22.
Homma és Kulcsár megint, ez nagy párharc, most éppen a hazai játékos volt szabálytalan. Nem mi uraljuk a meccset, nagyobb iramban és veszélyesebben játszik a Nyíregyháza, Dosso ráadásul átveri a védelmünket, és középre ad, ha nincs ott Dragóner, nagy lenne a baj.

20.
Goia szabadrúgása messze a kapu fölött száll el.

19.
Miskolczi és Homma között vinné el Kulcsár a labdát, meg is tudja tolni, de fellökik, szabadrúgás ide. Balog végzi el a félpályáról, Ferenczi mozog vissza érte, középre pörget, Pölöskey pedig szabálytalankodik, aztán kicsit szövegel is, Arany figyelmezteti.

17.
Balog és Homma ütköznek, Zoli földre kerül, majd számonkéri az esetet a támadón, a spori békít.

16.
Szép keresztlabda után Homma szalad el a szélen, Kulcsár fellöki, ráadásul a tizenhatoson belül, nincs büntető.

15.
A kiugrani készülő Andorka elől Lowton vágja ki a labdát.

14.
Pont ez az, amit sokan sokszor mondtak. Itt a támadók gyorsabbak, ügyesebbek, és jobban játszanak össze. Erre nem figyeltünk, ezért vagyunk hátrányban.

13.
Kijátszottak bennünket, és Dosso berúgta az első nyíregyházi gólt. Szép váltás, három jó passz, össze-vissza szaladgáló védők, 0-1.

12.
Ahmedet csúnyán lerúgja az egyik hazai védő, kifelé ítél szabadrúgást Arany. Mondjuk légiósunk becsúszása sem volt a legszebb, tesszük hozzá.

10.
Szép Fitos-Pista összejáték után támadónk fejelhetett volna, de kicsit mögé érkezett a labda, nomeg les is volt.

9.
Balog bedobása után Ferenczi fejelhetett, a kapus a gólvonalról ütötte ki, Pölöskey lőhetett még egyet, de a kapu fölé helyezett. Ezt be kellett volna rúgni!

8.
Bogdanovic beadását fogta meg Holczer. Aki ezután a védés után azt mondja, hogy Ádám nem fejlődött, arra nem is tudom mit lehetne mondani. Ferenci lép ki a védők közül, talán azt hitte hogy lesen állították meg, addig várt, amíg Lakatos tisztázni tudott előle.

7.
Andorka óriási helyzetben, 15 méterről lőhet, Holczer földöntúli bravúrral védett. A másik oldalon Ferenczi léphet ki, de lesen áll meg.

4.
Wedgebury cselez ki három nyíregyit és a hosszú sarokra céloz, a labda pontos is, ám Vujinovic vetődve védeni tud.

3.
Dragóner vágja ki mezőnybe a labdát, össze-vissza pattog, Ahmed szerzi meg, de fel is rúgják. Balog végzi el a szabadrúgást a saját térfelünkről, előre íveli, Wedge-Kulcsár összjáték, Pölöskeyhez kerül ki a szélre, középre ad, de hosszú. Ahmed még össze tudja szedni a labdát, megpróbál kiharcolni egy szögletet, de nem sikerül neki.

2.
Két kezezést engedett el Arany, egyet itt, egyet ott. Kiss után Ashmore kezére is rápattant a labda.

1.
Kiss szeretné becsapni Kulcsárt, de nem olyan egyszerű az. Támadnak a hazaiak, de az első akciót kivédekezzük.

1.
Megnyertük a pénzfeldobást, így mi választhattuk ki, merre szeretnénk támadni az első félidőben. A kezdőrúgást egy nyíregyházi vállalkozó végzi el, arról nem szólnak a hírek, hogy mennyiért nyerte meg a korábban nálunk is szóba került licitet. Kemény meccs lesz. A kezdőrúgás előtt pár pillanattal csak a mieink szurkolnak, a nyíregyi lelátó csendes. Elkezdődött a mérkőzés!

18:50
A játékosok befejezték a melegítést és eltűntek az öltözőben.

18:48
Én imádom az AC/DC-t, de itt hangosabban szól, mint márciusban az Arénában.

18:45
A mai mérkőzés nagy kérdése: kitart-e a Zalaegerszeg ellen látott lendület, tudunk-e olyan játékot mutatni, mint múlt szombaton, és ami a legfontosabb: akarunk, és tudunk-e a tabella élén éjszakázni?

18:21
Nálunk négy, míg a hazaiaknál hat idegenlégiós van a keretben. Jópár nyíregyházára tartó szurkoló bajba került, mivel a város előtt húsz-harminc kilóméterre már minden benzinkút le van zárva, és képtelenség bejutni oda.

18:18
A Nyíregyháza kezdőcsapata:
Vojonovic – Lakatos, Mboussi, Goia, Kiss – Miskolczi, Zabos, Homma, Dosso – Andorka, Bogdanovic

18:15
Lipcsei Péter ma sem kap szerepet, viszont a cserepadon ott ül majd Morrison és az új igazolás, Mamic is.

18:13
A fedett lelátó lassan megtelik a szabolcsi megyeszékhelyen, a kapu mögötti szektorok még szinte teljesen üresek. A helyiek nyolc-tíz ezer embert várnak a mai találkozóra, egyelőre gyülekeznek az emberek, és borzasztó hangosan szól a zene.

A kezdőcsapatok:
Holczer – Lowton, Dragóner, Balog, Kulcsár – Fitos, Ashmore, Ahmed, Wedgebury – Ferenczi, Pölöskey
A kispadon: Megyeri, Joaquin, Morrison, Vass, Rósa, Mamic, Csiszár