fvtA Fradi kéthetilapja a Paks-meccs előtt a két csatárt kérdezte – egymásról. Az elmúlt évek két legnagyobb ferencvárosi csatársztárja remek véleménnyel van egymásról.

Tököli Attila a legjobb csatár az élvonalban. Tökit azért emelem ki, mert neki tényleg vérében van a góllővés, szerintem jócskán le vagyok maradva mögötte az nb1-es találatok tekintetében is. De majd iparkodom! Nagyon különbözik a stílusunk, én visszalépek, megpróbálom megtartani a labdákat, illetve megcsúsztatni, ő pedig nagyon robbanékony. Kitűnően kiegészítenénk egymást, örültem volna, ha ő is idekerül. Hogy mostanra lettem érett játékos? Lehet benne valami, amikor 18 évesen a ZTE-hez kerültem, Strausz László, a csapat edzője azt mondta, 30 évesen leszek a topon, úgy tűnik, igaza lett, persze jó lenne 35 évesen is ott lenni. Azzal tisztában vagyok, hogy az nb1-ben nehezebb lesz a kapuba találni, de megpróbálok közelebb kerülni Tökihez.

Töki, megijedned nem kell, hisz ma is szeretnek a fradisták, kívánom neked, hogy szerezz gólt, de persze a meccset mi nyerjük!

– Ferenczi István

Pista ért a szakmához, ez a véleményéből is látszik, az előző szezonban bebizonyította, hogy beérett, van aki fiatalon nem nagyon találja el a kaput, én is ilyen voltam. Játszottunk együtt a válogatottban és a Milan ellen is. Teljesen más a stílusunk, ő nem az egyéni megoldások mestere, senki nem várja tőle, hogy nyolc embert cselezzen ki. A 16-oson belül viszont életveszélyes fejjel és lábbal, Magyarországon szerintem a legjobban fejelő játékos, csodálkoznék, ha valaki több gólt bólintott volna nála itthon. Pista nb2-es góltermése figyelemre méltó, azt gondolom egy osztállyal feljebb is ott lesz a legjobbak közt, remélem velem együtt.

Pista, ne reménykedj semmi jóban a meccsen, ismerünk jól, van egy-két régi játszótársad a csapatunkban…

– Tököli Attila

(100% Fradi)