A Nemzeti Sport beharangozója.

„Szép éveket töltöttem a Fradiban, még akkor is, ha nem mindenre emlékszem vissza szívesen – nyilatkozta Tököli Attila, aki néhány éve még a Ferencváros mezében lőtte a gólokat, ma már a Pakséban. – Ennek ellenére összességében kellemesen gondolok arra az időszakra, remek eredményeket értünk el.

Vegyes fogadtatásra számítok, volt, aki szeretett, volt, aki nem, de nem ez a lényeg. Nagyon örülök, hogy a szövetség felfüggesztette a pályabezárásokat, és így biztosan nézők előtt játszhatunk, az Üllői úton, ez ellenfélként is roppant fontos.

Azt szeretném, ha minél többen jönnének ki, és olyan hangulat uralkodna a stadionban, amilyen lenni szokott. Ez feldobna, motiválna, és szerintem remek meccs kerekedne belőle. Más érzelmeket nem vált ki belőlem a találkozó.”

Tökölinél jóval erősebben kötődik az FTC-hez Lisztes Krisztián, aki már 17 évesen bemutatkozott a IX. kerületieknél.

„Különleges lesz ez a szombat este, az biztos. A Stuttgart és a Bréma játékosaként mindig azért szurkoltam, hogy a nemzetközi kupában a Fradit sorsolják az utunkba, de ez nem jött össze – mondta a Nemzeti Sportnak az irányító középpályás. – Ha a közönség kifütyülne a bemutatáskor, én akkor is megtapsolom a ferencvárosi szurkolókat, mert életem során annyi támogatást és szeretetet kaptam tőlük, hogy örökre hálával tartozom nekik.

Nincs rossz emlékem, csak gyönyörű: az első gólom, a BL, a két találat a Newcastle ellen, a két bajnoki címem, és még sorolhatnám egy hétig. Újpesti gyerekként ott már kissrácként is elfogadtak, így aztán sohasem titkolnám, hogy örökre fradista lettem, és az is maradok. Ha a Ferencváros nyerné a bajnokságot és a Paks lenne a második, roppant elégedett lennék. Szombaton biztosan felpörgünk, méltó ellenfelek leszünk, ebbe a győzelmi szándék is beletartozik.

Jónak tűnik a mai Fradi, de egy Lipcsei szintű agy mintha hiányozna belőle. Remélem, a jövő hét végétől Péter ismét elfoglalja a helyét a csapatban, azt viszont még nem bánnám, ha ezt a meccset kihagyná, ez csak növelné az esélyeinket. Bár ha ez lesz az utolsó Üllői úti fellépésem, akkor meg sajnálnám, ha kimaradna.”

Bobby Davison, a Ferencváros vezetőedzője nem titkolta, hogy tart valamennyire Lisztestől, ezért elsődleges feladatuk lesz őt kikapcsolni.

„Tudtam róla, hogy kreatív, átlagon felüli technikai képességekkel megáldott játékos, ám az idényben mutatott teljesítménye arról is árulkodik, hogy a kapura is veszélyes, és ha cselsorozatba bonyolódik, nehéz feltartóztatni. Személyesen láttam, ahogyan irányítja a Paksot, és mivel a rúgótechnikája is kimagasló, minden szabadrúgásnál és szögletnél résen kell lennünk. A középpályás és Tököli Attila kikapcsolása kulcsfontosságú lesz, ugyanakkor hazai pályán kötelességünk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre. A jelszó továbbra is egyértelmű: agresszív támadófutball!”

(Nemzeti Sport)