Semmire sem jó döntetlen Szombathelyen.

45+2
A védekezésünk még úgy-ahogy rendben volt, de a támadó szekciónk ma csődöt mondott. Két veszélyes helyzetünk volt az egész meccsen, ez kevés volt ahhoz, hogy gólt szerezzünk, és kevés ahhoz, hogy az első forduló után újra győzelmet arathassunk. Maradt az igazából semmire sem jó döntetlen és a rossz szájíz, a szégyenteljes helyezés a tabellán, és a kétkedés, hogy igazából mire is képes ez a csapat. Az biztos, hogy ez a csapat egyenesen sír egy kreatív irányító után, mert jó értelemben vett futóbolondjaink vannak, de ez nem elég ahhoz, hogy a magyar első osztályban eredményt érjünk el. Bebizonyosodott, hogy a Zalaegerszeg elleni győzelem nem a csapat valós erejét mutatta, hanem egy “becsúszott” eredmény volt. És ez a tudat sokkal rosszabb, mint a szombathelyen elért döntetlen.

45.
A mérkőzés végére egy Kenesei által elvégzett szöglet marad, Megyeri kiüti. Ismétlés. Megyeri megint kiüti, most mezőnybe, rossz hazai keresztpassz, felszabadul a kapunk. Két perc a hosszabbítás.

44.
Shaw két csel után adott volna középre, kivágják. Támadásban rettenetesek vagyunk, össze-vissza játszunk, ezt nem lehet szebben megfogalmazni…

43.
Kenesei cseles lövését hárítja Megyeri Balázs magabiztosan.

42.
Shaw szerez labdát 20 méterre a kaputól, lendületből megindult volna, de Kassai megállította. A másik kapunál Keneseit állítja meg lesen a bíró, de elrúgja, sárga lapot kap érte. Jön az újabb hazai csere, Nagy helyett Skriba.

41.
Úgy tűnik, jön a második hazai csere, nálunk ennek jelét sem látjuk egyelőre.

39.
Újabb szabálytalanságot követünk el. Megint Kenesei. A labda a tizenhatos vonalában, szerencsére a labda magas, és ez is veszélytelen. De lehetett volna az, és ők vannak a mi kapunk előtt, nem mi az övéké előtt…

38.
A szabadrúgást íveli be, kifejeljük. A szögletet is a volt MTK játékos adhatja be, kis szöglet, aztán elrúgja messzire. Veszélytelen volt.

36.
Balog Zoli kap sárga lapot Kenesei felrúgásáért.

35.
Tíz perc van hátra, ívelgetünk előre, próbálkozunk, de hiába, igazi helyzetet sem tudunk kialakítani már hosszú-hosszú percek óta. Így nehéz lesz betalálni az ezerrel pörgő Haladás kapujába.

34.
Lendületes hazai támadás, Irhás húsz méteres lövését Megyeri hárítani tudja.

33.
Irhás kap lapot Morrison felrúgásáért.

31.
Kenesei lő, de ez igazából indítás lett volna, Megyeri kaparintotta meg a játékszert.

30.
Oross fejesét hárítja Megyeri magabiztosan.

27.
Molnárt lecserélik, az korábban nálunk is szóba került Irhás Ignác áll majd be. Aztán mégsem Molnár, hanem Lattenstein jön le, a középpályás meggyógyult.

25.
Kulcsár és Wedge játszanak össze, de Kassai lefújja, mivel Molnár a gyepen marad, nem tudni, miért. Fogja a fejét.

24.
Lipcsei kap jó labdát Shaw-tól a tizenhatoson, belép két védő közé és kapura rúg, az utolsó pillanatban talán hozzáérnek, szöglet. Kapitányunk végzi el, de kivágják.

23.
Kuttor rúgdossa Pistát, összejáték után csatárunk a másik oldalra ível, Kulcsár három lépés után lő, a kapus hárít. A következő támadásunk Lipcsei lövésével zárul, nagyon fölé megy.

22.
Megyeri eddig magabiztosnak tűnik a kapuban, ám már neki is volt egy olyan hibája, ami miatt nem lehetünk nyugodtak továbbra sem.

20.
Oross veszélyeztet, Balog és Megyeri szorításában nem fért a labdához.

18.
Az elmúlt percekben a küzdelem dominált, különösen középpályán. Egy villanás dönthet. Molnár kinyújtott lábbal rúgja fel Morrisont.

17.
Nagyot nyomja el Wolfe, szabadrúgás a térfél közepéről. Szinte mindenki a tizenhatos környékén. Kenesei a kapu elé, Kuttor megy a labdáért, de les.

15.
Repülnek a hanggránátok, remek a hangulat a stadionban. Égnek a tüzek, van füst, már csak a gól hiányzik.

13.
Hosszú indítás, egyedül rajtoló csatár, kifutó Megyeri. Hajmeresztő pillanat, Balázs majdnem aláfut a labdának, csak felütni tudja, másodjára már meg tudja kaparintani.

10.
Pista hagy ki nagy helyzetet, ideges is, kellően. 11 méterre a kaputól bírkózott, fedezte a labdát, lőni is tudott, de fölé ment. A második félidőben eddig jobbak vagyunk, de amíg gólt nem lövünk, ez vajmi kevés az üdvösséghez.

8.
Wolfe rohan, utoléri, nagy teljesítmény volt. A középre adása is jó, Pista lekészítené Shaw elé, de sajnos rossz a labda, nem lett belőle lehetőség.

6.
Morrison szerez labdát és indul meg vele. Lipcsei passza kicsit hosszú Shaw-nak, a szögletzászlónál éri utól azt. Lelassul a támadás, visszaállnak a hazaiak, Ashmore 20 méteres lövését védi a hazai kapus.

3.
Kenesei lövésébe lépnek bele a védők. Guzmics kap sárga lapot, miután nagyot rúgott Wedgeburybe.

1.
Elkezdődik a játék, nem volt csere.

Szünet
A két Tábor is pihen, nomeg foglalkozik picit a másikkal. Az első félidő derekán a hazai szervezők beengedték azt a mintegy száz Fradi szurkolót, akik jegy nélkül érkeztek.

45.
Vége az első félidőnek. Semleges szemlélőnek jó mérkőzése lehet, néhány borzasztó hiba miatt azonban a mi gyomrunk végig görcsben volt. Kiegyenlített, jó iramú mérkőzés, szélen sebezhetőek vagyunk, és volt néhány helyzetünk is. A második félidőben több kell, pláne védekezésben kell fejlődnünk, mert a hazaiaknak sok helyzetük volt.

44.
Shaw és Nagy ütköznek össze a félpályánál, megáll a mecs. Később felállnak, minden oké.

42.
Tűzijáték, de Megyeri mindent védett. Egy nagy lövés 16-ról, egy kisebb hatról, egy harmadik pedig 10-ről. Kettőt védett, egyből pedig szöglet lett. Kenesei egy csel után beadja, kivágjuk.

40.
Harmadik szögletünket Lipcsei végezte el, nem volt veszélyes. Elveszítettük, majd visszaszereztük, a beívelést Ferenczi fejelte volna kapura, de lesen állította meg Kassai.

39.
Dragó lövése után fúj Kassai, mert Pista lesen van. Kár, hogy csatárunk pont a lövés útjában volt, vagy mondhatjuk úgy is, hogy Dragó lőtte telibe játékostársát. A lényeg, hogy ebből sem lett gól.

37.
Kenesei nagy harcot vív a védőkkel, de középen eddig biztosan állunk a lábunkon, szélen már vannak problémák.

35.
Kulcsár néz fel a középpályán, Wedge kapja a bogyót, szalad vele, kiviszi a szélre, laposan adná be középre, Kuttor kivágja. Morrison visszaszerzi, de el is adja. Aztán megint visszaszerzi, felnéz, Ashmore. Ível, Pista elől kivágják.

33.
Csontos beadását Dragóner fejeli ki a berobbanó hazai elől. Szglet. Kenesei adja be, Kuttor fejel, nagy helyzet, fölé.

32.
A jamaikait továbbra is ápolják, 10 emberrel játszunk. Huszonöt méteres lövést hárít Megyeri, vetődve fogta a labdát fiatal kapusunk.

31.
Ellentámadás, Shaw teszi vissza Wolfe elé, aki lőne, de az utolsó pillanatban Molnár elrúgja előle a labdát, védőnk a gyepen marad, ápolni kell.

30.
Hatalmas helyzetet hagyott ki a hazai csapat, az eddigi legveszélyesebb szitáció volt. Wolfe mellett adják be a labdát, középen elmegy mindneki előtt, Oross pedig a hosszú saroknál nem tudja bekotorni, ha érdemben bele tud érni, gól…

27.
Wedbebury ideges, Kassainak magyaráz, Pista rángatja el onnan. Nagy kap lapot lerántásért, taktikai fault volt, Wolfét rángatta meg, megédemelte a lapot.

26.
Kenesei játszik vissza egy labdát a tizenhatos sarkáról, az érkező társ rá is lőhette volna, persze senki sem volt rajta, szerencse, hogy eltörte a labdát. Shaw adja ki Wedgeburynek a szélre, aki a kapus kezébe lövi a labdát.

25.
Lipcsei harminc méterről lő nagyon fölé.

24.
A hazaiak elkezdik szidni a Fradit. Morrison adhatott be jó helyzetből, de Kuttorhoz sikerült játszania. Többen gyengén játszanak, Morrison, Wolfe, Kulcsár, és Ashmore sem az igazi eddig.

21.
Ashmore megint elveszíti a labdát, Kulcsár is lemarad, Csontos egyedül vezetheti kapura a labdát, Balog keresztez, de a hazai hamar ellövi, és nagyon rosszul céloz. James egyedül több labdát veszít el, mint ahányat a csapat többi része szerez.

19.
Tóth rúgja le Wedge fejét a mi tizenhatosunkon belül, szerencsére nagy baj nincs, Sam felállt és megy tovább.

18.
Elveszítjük az egy-egy elleni párharcokat, Kulcsár rendre alulmarad, most Ashmore mellett ment el a támadó, illene feljavulni.

17.
Megyeri két hazai játékos elől veszi fel a labdát bevetődve.

16.
Kulcsár felrúgásáért szabadrúgással jöhetünk, Ashmore lőtte, először úgy tűnt nagyon rossz lesz, de lefelé csapódott a labda a végén, és alig ment el a kapu felett.

13.
Ferenczi kap jó labdát, Shaw pörgetett elé, 15 méterről lőtt a hosszú sarokra, a védő még beleér, így átpattan a kapus felett, de a kapufáról – a kutya fáját – kifelé pattan.

12.
Kulcsár esik el Kenesei előtt, így a csatár elindulhat, kiviszi szélre, egyedül marad, finoman középre ad, Dragóner középről kivágja a szombathelyi támadó elől, majd támadó fault, felszabadul a kapu. Az elmúlt pár percben alig volt nálunk a labda, most is hátul passzolgatnak a szombathelyiek.

11.
Beszorulunk, egy veszélyes középreadást Dragónernek kellett kifejelnie, aztán Wedge bírkózott a hazai csatárral, aki elesik, de Kassai nem fúj, jó döntés.

10.
Most mi állunk be, csak Ferenczi va a középpályán, mindenki a tizenhatoson belül, vagy előtte pár méterre volt. A szélen próbálkoztak, de Kulcsár a helyén volt. Hazai szöglet. Kenesei adja be, Lipcsei kifejeli. Aztán visszaszerzi a hazai, majd elesik Morrison mellett, szabadrúgás. Veszélyes helyről jön, két fős sorfal, alattuk-mellettük akarta Tóth ellőni, de nem sikerült neki, lepattant.

7.
Behúzódik a hazai csapat, ezt már megszoktuk az NB2-ben, most is azt látjuk, hogy egy-két ember kivételével a teljes szombathelyi csapat a védekezésre koncentrál.

5.
Sokan vagyunk, és hangos is a Tábor, a szurkolókon ma sem múlhat a győzelem.

3.
Ferenczi kap rúgást 25 méterre a kaputól, Lipcsei telibelövi a sorfalat, és Pista is talpon van már. Egy beadásunkat kivágják, szöglet jöhet.

1.
Elkezdődött a meccs, Kenesei kötéssel a kezén játszik. Szép napsütéses idő van, nincs túl meleg sem, kiváló futballidőben játszhatnak a csapatok. Megyeri egy beívelést húz le, megvolt az első labdaérintése debütáló kapusunknak.

18:58
Bevonulnak a csapatok, a hazaiak fehér felsőben, mi a megszokott, zöld-fehér mezünkben játszunk.

18:52
Lipcsei ma a kezdőben, ő már 1992-ben is pályára lépett a szombathelyi stadionban. Kapitányunk nagyon akar, ahogy honlapunknak elmondta, ma is ugyanúgy, teljes szívvel játszik majd, mint a korábbi mérkőzéseken.

18:48
A csapat, és a szurkolók hangulatának is nagyon kellene a mai győzelem. A játékosok buzgón melegítenek, remélhetőleg rajtuk nem múlik majd semmi. A hazaiak is nagyon motiváltnak tűnnek.

18:40
Gyülekeznek a nézők, várhatóan remek hangulatban kezdődik majd a mérkőzés. Íme a kezdőcsapat:
Megyeri – Rafe Wolfe, Dragóner, Balog, Kulcsár -Ashmore, Lipcsei, Morrison, Wedgbury – Shaw, Ferenczi.

A hazaiak felállása:
Rózsa – Csontos, Guzmics, Kuttor, Tóth – Rajos, Molnár, Lattenstein, Oross – Kenesei, Nagy