sarosi510A Ferencváros egyik legnagyobbja 1912 szeptember 16-án született Sárosi doktor tizenhét (junior évekkel együtt huszonegy) éven át szolgálta imádott csapatát. A fedezetként, majd csatárként játszó világklasszis a harmincas évek egyik legjobb játékosa volt a világon, a Ferencvárosban 441 meccsen 416 gólt szerzett, míg a válogatottban hatvankét meccsen negyvenkét gólt szerzett.

A Ferencvárost öt bajnoki címre és öt kupagyőzelemre vezetette, a kor legrangosabb nemzetközi sorozatában, a KK-ban négyszer játszhatott döntőt, 1937-ben meg is nyerte azt a Fradival. A sokszor érdemtelenül elfelejtett 1938-as VB-döntőt játszó csapatnak is meghatározó embere, csapatkapitánya volt, öt gólt szerzett a magyar válogatott négy meccsén, egyet a döntőben is. 1937-ben a remek cseh válogatott klasszis kapusának, Planickának egy meccsen (8-3) hetet vágott.

1948-tól Olaszországban dolgozott edzőként, 1952-ben bajnoki címet szerzett a Juventussal, majd dolgozott a Roma, a Bologna és a Sampdoria csapatainál, mígnem 1972-ben hatvan évesen vissza nem vonult.

1993-ban Genovában, nyolcvan évesen hunyt el.

Ízelítőnek fantasztikus képességeiből a VB-döntőben szerzett gólja, többet az FTC Baráti Kör oldalán találtok.