csato510Pályaedzőnket arról kérdeztük, milyen érzés úgy ülni a Fradi kispadján, hogy bármit tesznek, azt rengetegen fogják kritizálni. A szakember őszintén válaszolt a kérdésekre.

– Itt nagyon nagy az elvárás, ezt mindenki tudja. Ezzel együtt kell élni. Nem egyszerű, de azért vagyunk profik, játékosok, edzők, hogy próbáljuk elviselni ezt. Aki jobb az hamar túlteszi magát. Edzőként sem egyszerű itt dolgozni. A szurkoló mást lát, mi is mást látunk, a szurkolónak is van összeállítása, csapata, azonban mi látjuk őket hét közben minden nap, ki sérült, ki beteg, ki az, aki bevethető állapotban van. Hiába próbál bárki berakni játékosokat a csapatba, a hétköznapi munkában mi veszünk részt, mi vagyunk velük, mi látjuk őket. Van olyan kritika, amit nehezen fogad az ember, van amit könnyebben. Kell ehhez egy jó értelemben vett konokság, anélkül nehezen menne. Tudjuk mit csinálunk, és hisszük hogy jól, és megyünk előre. Mi is olvasgatunk dolgokat amik nem esnek jól, de ha felvennénk minden ilyet, hatalmas lenne a káosz akár összeállításban, akár másban. Bobby is ezt az elvet képviseli. Vannak elképzelései, tudja, hogy mit akar csinálni és van hogy enged belőlük, vagy hogy nem.

A csapat még nincs kész, ez egy hosszabb folyamat. Tavaly fölényesen nyertük a bajnokságot, rögtön bajnoki címet szeretne tőlünk látni mindenki. Az angol tulajdonosok, ahogy itt belül tudjuk és látjuk, hosszú folyamatot terveztek ide. Megvan az elvárás erre az évre, és eszerint próbáltak erősíteni, ha esetleg úgy látják, hogy ez kevés, akkor majd télen jöhetnek új játékosok.