A hivatalos honlap számol be tízéveseink sikeréről.

Magyarország legrangosabb U-11 (1999-es korosztály) futballtornáján vett részt az FTC (két csapattal) szeptember 26-27-én, és a 32 csapatot felvonultató eseményen megszereztük az első helyet. Ezzel a kupagyőzelemmel kvalifikáltuk magunkat a 2010. május 22-25-én Ausztriában (Kitzbühl/Tirol) megrendezésre kerülő Cordial Cup európai döntőjébe, ahol többek között német, osztrák, svájci, olasz, angol, horvát, szlovák (stb.) 1999-es születésű játékosok által alkotott csapatok várnak majd ránk.
Csoportmérkőzéseink során a Nyíregyháza, a Budatétény és a Körmendi Kék Sünik csapatai voltak ellenfeleink, akiket magabiztosan, jó játékkal utasítottunk magunk mögé, és jutottunk tovább a legjobb 16 közé. Az egyenes kieséses rendszerben folytatódó kupa nyolcad-döntőébenben a DVTK csapatával vívtunk parázsmérkőzést és rajtuk túljutva a Sopron SC csapata volt az ellenfelünk a négy közé kerülésért. Ezen a mérkőzésen született a leggyorsabb gól, hiszen a középkezdés után harmadik labdaérintésből már a soproni hálóban fickándozott a labda!

A döntőbe jutásért egy nagyon változatos, izgalmas mérkőzésen a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia csapatát gólnélküli döntetlen után, büntetőrúgásokkal vertük meg.

A döntőben a remekül futballozó Debreceni Olasz Focisuli csapatát egy szöglet utáni fejessel mattoltuk. Mindkét csapat előtt több lehetőség is adódott de az eredmény már nem változott, és ez tornagyőzelmet jelentett számunkra!

A győztesnek járó kupát Csala Dávid csapatkapitány vehette át, majd a csapat együtt emelte magasba a hatalmas vándorserleget!

Kupagyőztes csapat, zárójelben a gólok: Bese Balázs (kapus), Csala Dávid (csk.- 3), Czifra Attila, Gyöngyösi Krisztián (1), Katona Balázs (1), Koholák Adrián (2), Kovács Nikolasz (5), Kővári Bence (3), Novák Richárd (2), Szakolczi Richárd, Tieger Endre,

Csoportmérkőzések:

FTC – Nyíregyháza 3:0 – Gólszerző: Kovács Nikolasz (2) Kővári Bence

FTC – Budatétény 5:1 – Gólszerző: Koholák Adrián (büntetőből), Csala Dávid (2), Kovács Nikolasz (2)

FTC – Körmendi Kék Sünik 4:0 – Gólszerzők: Kővári Bence (2), Gyöngyösi Krisztián, Katona Balázs

Nyolcad-döntő: FTC – Diósgyőri VTK 2:1 – Gólszerző: Novák Richárd (2)

Negyeddöntő: FTC – Sopron SC 2:1 – Gólszerző: Kovács Nikolasz, Csala Dávid

Elődöntő: FTC – Dalnoki JLA 0:0 büntetőkkel: 4:3

Döntő: FTC – Debreceni Olasz Focisuli 1:0 – Gólszerző: Koholák Adrián

A csapatképen az álló sor balról-jobbra: Munkácsi Dávid edző, Vágó Sándor, Szakolczi Richárd, Kővári Bence, Koholák Adrián, Tieger Endre, Katona Balázs, Novák Richárd, Czifra Attila, Molnár Krisztián Renátó, Bajor László utánpótlás vezető; Térdelő sor: Molnár Dániel, Kovács Nikolasz, Gyöngyösi Krisztián, Csala Dávid, Benei Krisztián, Schmidtka Balázs, Cséka Krisztofer; Elől: Varga Ádám és Bese Balázs

Kettesszámú csapatunk beugróként szerepelt az eseményen (hiszen két résztvevő is visszamondta a szereplést), és a csoport küzdelmek során csak kicsivel maradt le a 16 közé jutásról. Ezt követően az alsóházban a soros ellenfeleket legyőzve a 17-ik helyet szereztük meg, úgy hogy cserék nélkül kellett felvenni a versenyt a többi csapattal.

FTC II., zárójelben a gólok: Varga Ádám (kapus), Benei Krisztián (csk.), Cséka Kriszofer (4), Molnár Dániel (2), Molnár Kriszián Renátó (6), Schmidtka Balázs, Vágó Sándor (1)

Csoportmérkőzések:

FTC – Kozármisleny 1:5 Gólszerző: Molnár Krisztián Renátó

FTC – Budapest Honvéd 1:1 Gólszerző: Cséka Krisztofer

FTC – Zalaegerszegi TE 2:1 Gólszerző: Molnár Krisztián Renátó, Cséka Krisztofer

Helyosztó mérkőzések:

17 – 24.-ig helyosztó: FTC – Tabáni Spartacus 3:0 Gólszerző: Molnár Krisztián Renátó (2), Vágó Sándor

17 – 20-ig helyosztó: FTC – Monor 2:0 Gólszerző: Cséka Krisztofer, Molnár Dániel

17-ik helyért: FTC – Goldball 0:0 Büntetőkkel: 1:0
(ftc.hu)