RobertsonA fiatal csatár, aki tavasszal a Ferencvárosban szerepelt, tavaly karácsonykor karambolozott egy ötgyermekes családapával az autópályán. Tanúvallomása szerint épp mp3-lejátszóját nyomogatta, mikor Mercedesével frontálisan ütközött áldozatával, a harmincnyolc éves Omar Mohameddel, aki azonnal elhunyt. A labdarúgó a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát. Jordan Robertson harminckét hónapos, azaz két év nyolc hónapnyi letöltendő börtönnel sújtották, s öt évre eltiltották a vezetéstől.

A játékos 2008. december 25-én délután három óra körül ütközött össze Mohameddel, aki egy Ford Galaxyt vezetett. A baleset után a sérültet a Walsgrave kórházba szállították Coventryben, azonban az életét már nem tudták megmenteni. Robertson egy Mercedes CLS 180-as sporkocsit tört össze, és nem sérült meg az esetnél.

A 21 éves csatár Sheffieldben született, gyerekkorában csatlakozott a Unitedhez, végigjárta az akadémia szamárlétráját, bár eddig karrierje nagy részét kölcsönben töltötte. Játszott a Torquay United, a Dundee United, Southampton csapataiban, tavaly a Fradiban is egy fél szezon erejéig, jelenleg a harmadosztályú Bury kölcsönjátékosa.