Mint már többször megírtuk, Jordan Robertson két év nyolc hónapra itélték. A fiatal angol csatár Mercedesével Omar Mohamed egy ötgyerekes, 38 éves családapa Fordjába rohant, miközben Ipodján zenét váltott. Robertson azt is elismerte, hogy jelentősen túllépte a sebességhatárt, hisz 200km/g-val hajtott a balesetkor.

Édesanyja a Sheffield Starnak nyilatkozott:

Jordan az elejétől kezdve elismerte a a felelősségét, mindig azt mondta, hogy bármilyen büntetést kapjon, legyen az tíz év, megérdemli. Jordan sosem akart áldozatot játszani, ez nem a “szegény mi”-ről, hanem a “szegény ők”-ről szól. Én is eltemethettem volna a fiamat aznap, csak Isten kegyének köszönhetem, hogy nem kellett. Szeretném együttérzésemről biztosítani a családot, még egyszer. Dühös vagyok Jordanra, de támogatom ezen is keresztül, mert a mamája vagyok, szeretem és bár nagy hibát követett el, tudom, hogy egy jó, kedves ember.

Még most is dühös vagyok vele szemben, de nem hiszem, hogy valaha is megbocsájtottam volna neki, ha ivott volna, elkötött volna egy kocsit, vagy valami ilyesmibe keveredik. Mindketten szeretnénk köszönetet mondani a Mohamed-családnak, mert ők voltak akik vigasztaltak bennünket, mikor nekünk kellett volna őket.

Ez mutatja, hogy milyen kivételes emberek ők és szeretném megköszöni mindenkinek a Sheffield Unitednél, aki keresett és segített minket.

Jordan ügyvédje, Garry Dickinson a következőket mondta:

Ez a legszívszaggatóbb történet karrierem során, Jordan nem a sztereotipikus focista, gyakorlatilg absztinens, a szüleivel él otthon és egy törődő, családcentrikus ember. Elismeri, hogy túl gyorsan vezett és nem keres kifogásokat. Mikor a baleset történt, kihúzta magát a kocsijából és azonnal a másik sofőr segítségére sietett, majd az szembejövő forgalom elé szaladt, hogy figyelmeztesse a többi autóst a balesetre. Természetesen a rendőrséggel is teljes mértékben együttműködött.

Nekem rögtön azt mondta, bűnösnek akarja vallani magát – még mielőtt kiderült volna, hogy nincs más lehetőség. Elfogadja a büntetését. Leültem vele a cellájába, ahova a bíróságról vitték, de fejben akkor sem magával, hanem a Mohamed-családdal és a gyerekekkel foglalkozott. A két család teljesen összetört és ez megmutatja, hogy a koncentráció hiánya és a sors milyen kegyetlen lehet. Szeretnénk köszönetet mondani Terry Robinsonnak a támogatásáért, amit tett az messze több volt, mint ami elvárható. Kevin McCabe-nek is szeretnénk megköszönni mindent, ahogy a Leicestershire-i rendőrségnek is, azért ahogy kezelték ügyet, és persze ügyvédtársamnak, David Websternek is.