writingSzerdán, mint azt megírtuk, kilenc kérdést tettünk fel az MLSZ felé, emailünkre azonban nem érkezett válasz. Segíts abban, hogy érkezzen. Ezért, ha gondolod küldd el az alábbi mintalevelet az MLSZ címeire(mlsz@mlsz.hu, serenyi.peter@mlsz.hu, dinnyes.marton@mlsz.hu). Kérjük, hogy a dolog komolysága és annak érdekében, hogy valóban érkezzen válasz, ha hozzá is írtok valamit, az ne legyen trágár vagy semmilyen módon sértő senkire nézve.

Köszönjük!

Tisztelt Serényi Péter, tisztelt Dinnyés Márton, tisztelt MLSZ!

Tudomásomra jutott, hogy az Üllői129 című weboldal szerdán emailben feltett kérdéseire egyelőre nem válaszoltak. Ezért, meccsrejáró, futballszerető emberként kérem önöket, hogy reagáljanak a felvetett pontokra. Emlékeztetőül a kérdések, melyek az elmúlt napok történései alapján bővültek eggyel.

1. Mikor ült össze az elnökség szerda reggel, tekintve, hogy kedd este még – Serényi úr tájékoztatása szerint – nem volt döntés?

2. Milyen hatáskörben utasíthatja az elnökség a Versenybizottságot egy mérkőzés elhalasztására?

3. Hogy lehetséges az, hogy a mérkőzés játékvezetőit már a mai döntés kihírdetése előtt tájékoztatták, nem lesz meccs pénteken?

4. Hogy lehetséges az, hogy az ETO hivatalos honlapja az elnökségi határozat kihírdetése és meghozatala (ismét csak Serényi úr nyilatkozatára hivatkozhatunk) előtt tényként lehozta a döntést?

5. Az MLSZ vezetése a fair play szellemével összeegyeztethetőnek tart egy meccset annak kezdési időpontja előtt hatvan órával elhalasztani?

6. Mi az az időbeni pont, amely után már nem halaszthat mérkőzést a Kisteleki István vezette elnökség?

7. Az MLSZ átvállalja-e a Ferencvárostól a péntekre tervezett mérkőzés már eddig felmerült költségeit?

8. Az MLSZ vállal-e anyagi, de legalább erkölcsi felelősséget azon Ferencváros és Győr szurkolókat ért kár miatt, akik a péntek estére tervezett mérkőzés miatt már szabadságot vettek ki, vonat-, vagy buszjegyet váltottak?

9. Az MLSZ és annak vezetése mit gondol azokról az állításokról, hogy a maihoz hasonló döntések sora, és a tervezhetőség teljes hiánya a lelátók elnéptelenedésének egyik fontos oka?

10. Az NBI. 2009/10 versenyszabályzatának 21/b pontja kimondja: “Amennyiben az MLSZ Versenybizottsága a mérkőzés előre kisorsolt és kijelölt napját valamint
időpontját – a mérkőzések között kötelezően betartandó időtartam figyelembevételével – megváltoztatja, azt köteles a sportszervezetekkel előre, írásban legalább 5 nappal a mérkőzés új időpontja előtt közölni.”, a 21/c pont ugyanezt mondja ki a televíziók kéréseire is: “Amennyiben a televízió az időpont egyeztető tárgyaláshoz
képest, valamint az általa előre hivatalosan megadott időponthoz képest változást jelent be, azt legalább 5 nappal a közvetítés előtt közölnie kell a csapatokkal.”.

Ez a Pápa-ZTE meccs kapján nem teljesült, nem teljesülhetett. Mit gondolnak arról, hogy az MLSZ saját szabályait sem tartja be?

Kérem válaszaikat nekem, és/vagy az Üllői129 blog emailcímére (ulloi129.wordpress.com@gmail.com) jutassák el.

Köszönettel,