kecskemet_fradiA vezetők elfogadták a szakember döntését, aki jelezte, többen érdeklődnek iránta.
Szerda délelőtt megbeszélést folyatott a lila-fehér klub vezetőivel, a tárgyaláson elfogadták a szerb szakember lemondását, aki pár szóban értékelte ezt.

– Azonnali hatállyal szerződést bontunk a lila-fehér klubbal. –  mondta Szivics, aki az okokra is kitért – A nyáron kért erősítések nem úgy sikerültek, ahogy az elvárható lett volna. A keret nem alkalmas a kitűzött célok elérésére, így nem tudom vállalni a folytatást.

A KTE-t – a klub 98 éves fennállása során először – élvonalba vezető edző hozzátette, hogy bár már több ajánlata is van Szerbiából és Magyarországról is, januárig pihenni szeretne, addig biztosan nem vállal munkát. Szivics elmondta még, hogy korrekt viszonyban szeretne elválni a kecskeméti klubtól, a szurkolóktól és a várostól.

A kecskeméti klub 15 órától sajtótájékoztatót tartott, ennek szövegét a kecskemetite.hu oldalról idézzük:

Hamarosan elkezdődik a hivatalos sajtótájékoztató is, melyen klubunk részéről Rózsa Pál többségi tulajdonos, Losonczy László ügyvezető igazgató, illetve Tomislav Sivic is részt vesz.

Rózsa Pál tulajdonos bejelenti, hogy a tegnapi mérkőzés után ma reggel arra az elhatározásra jutott Tomislav Sivic, hogy a jelenlegi helyzetben benyújtja lemondását. Ezt a vezetőség bár nehéz szívvel, de elfogadta.

Rózsa Pál hosszasan méltatta Tomislav Sivic eddigi munkásságát, a történelmi sikereket, és azt szeretnék, ha ez a válás az eddigi kiváló kapcsolat jegyében történne meg.
A Klub vezetősége nevében további sok sikert kívánt a Mester további munkásságához.

Rózsa Pál ezt követően bejelentette, hogy Tomislav Siviccsel együtt távozik Szabó Zoltán és Momir Ciric is a szakmai stábból.

Rózsa Pál elmondta, konkrét kiszemeltek még nincsenek, hiszen nem voltak felkészülve erre a helyzetre.

Tomislav Sivic búcsúbeszédében először is megköszönte Rózsa Pálnak a lehetőséget, hogy 2007 nyarán megkapta a lehetőséget.
Megköszönte segítői munkáját is, illetve mindenkiét, ki mellettük állt az elmúlt években.

Elmondta, döntése háttere, hogy az elmúlt 3 mérkőzésen a jó játék ellenére sem sikerült eredményesen szerepelni. Nem fogja hibáztatni a játékosokat, a kritikát magával szemben fogalmazza meg, és a csapat érdekében hozta meg ezt a döntést.

Elmondta, hogy a tegnapi kupamérkőzés után nagyon szégyellte magát, nem tudta elviselni ezt a helyzetet, és úgy érezte, át kell adnia a helyét, ez így becsületes megoldás. Más egyéb nincs a háttérben.
Még egyszer megköszönte a tulajdonosok segítségét, de elismerte, a nyári átigazolások nem sikerültek, melyben mindkét félnek felelőssége van.
Tiszta szívéből sok sikert kívánt a KTE-nek, felajánlotta további segítségét is ha tud, és hozzátette, mindig szurkolni fog a csapatnak.

Rózsa Pál tulajdonos újságírói kérdésre elmondta, hogy a szerdai délelőtti edzést még a korábbi szakmai stáb vezényelte, a holnap délutánit pedig valószínűleg az fogja, aki szombaton is a kispadon ül. Azt ígérte csütörtök délelőttre minden bizonnyal kiderül a személye.

Következő kérdésként felmerült Djoko Kokovic utánpótlás szakágvezető jövője. Róla annyit árult el Rózsa Pál, hogy még nem tárgyaltak vele jövőjéről.

Tomislav Sivic az anyagi megállapodás részleteiről elmondta, hogy kivárhatta volna, amíg elküldik, és akkor nagy végkielégítést is kaphatott volna, de nem ilyen ember, és nem tart igényt másra, csak amiért eddig megdolgozott a mai napig.