DavisonEz a rendkívül fontos kérdés úgy tűnik, megér egy külön postot. Az Üllői129 ennek is utánajárt.

A megoldás – mint oly sok esetben – itt is borzasztóan egyszerű. Bobby ugyanis, akárcsak a cikk írója, szívből gyűlöl borotválkozni. S mily meglepő, hogy az 50 éves mester a felesége távollétében el-elfelejtkezik a borotváról, mint ahogyan azt oly sokan megtesszük időről-időre. Nos, mikor legutóbb Davisonné hites urával találkozott, megdicsérte az addigra Bobby arcát ékesítő szőrzetet – a cikk komolysága megkívánja a szavak eme csűrését-csavarását – s ezzel a férjnek hatalmas örömet okozott, aki emiatt meg is hagyta ezt, így nagy valószínűséggel december 6-án akár Mikulásként is köszönthetné majd a zöld-fehér híveket.

Mindez természetesen nem magyarázza meg Davison hitehagyottságát, ami az elmúlt fordulók alkalmával már szembetűnő volt. Nem magyarázat arra sem, hogy miért nem ment ma csapatával Bonyhádra, s természetesen a szereplés csúfsága sem takarható vele.

Ettől függetlenül megint annak vagyunk tanúi, amelynek más oly sokszor az elmúlt években: mihelyst akció van a Fradinál, abban a pillanatban, hogy belénk lehet rúgni, sokan azonnal megteszik, nem számít a címlapon megjelenő széttört címer, a hazugságokkal teleírt hetilap, a valós interjú nélkül megjelenő beszélgetés, csak egy valami számít: az olvasottság. Egyszóval lehet, hogy Bobby nem jó edző, lehet, hogy nagy rá a kabát, lehet, hogy kitelt az ideje, de van, amit nem tűrhetünk el: hogy a Ferencváros bármelyik alkalmazottját, játékosát, pláne azt, aki felhozott minket az NB2-ből, és bajnok lett a Fradival, őrültnek titulálja bárki. Egy névtelenségbe burkolódzó bulvár újságíró, aki leír valami baromságot, ami náluk belefér, de arra nem képes, hogy ezt névvel vállalja.

Mert kicsi a Bors, de annyi esze is van.

Bobby pedig olyan, amilyen, de honlapunk két botcsinálta tudósítóját bizony felengedte a Fradi buszára Angliában, és mindig rendelkezésünkre állt, amikor csak akartuk. Még akkor is, amikor mással szóba sem állt. Úgyhogy szakmailag bírálhatjuk, ad is rá okot, de nem fogjuk eltűrni, hogy valaki őrültnek nevezze, mikor egyszerűen nem az. És tőlünk lenne gerinctelenség, ha ilyet írnánk róla, vagy szó nélkül tűrnénk, mikor egy bulvárlap ilyet jelentet meg.

További írásunk az edzőváltás lehetőségéről itt olvasható.