Berki_RobinsonBerki Krisztián és Terry Robinson nincsenek egy hullámhosszon, és ez az elmúlt napokban be is bizonyosodott.

Berki Krisztián saját bevallása szerint korábban nem szólt, nem szólhatott bele a szakmai ügyekbe. Ezért fordulhatott elő az, hogy nyáron ő pusztán tárgyalt a játékosokkal, de arról, hogy kit igazolunk le, és mennyiért, már nem volt beleszólása. Ezt az Üllői129-en a hét elején jeleztünk is, Berki akkor azt mondta, pusztán a Zrt vezérigazgatójaként tevékenykedik, a szakmai munkába nincs beleszólása. Irányítja az FTC Zrt-t, de a szakmai ügyek – angol mintára – nem hozzá tartoznak.

A Bonyhád elleni mérkőzésre induló csapatot néhány szurkoló meglátogatta, ahol kényelmetlen kérdéseket tettek fel nekik, a Bors információi szerint Berki Krisztián ott is elmondta, hogy edzőt akar váltani. Terry Robinson ma megerősítette ezt az Üllői129-nek, hogy ha rajta múlik, Bobby marad az edző, ráadásul ezt nyilatkozta az origo.hu-nak:

Most mondja meg, mi értelme van négy meccsre új szakvezetést kijelölni! Le kellett volna játszanunk ezt a négy, még hátra lévő őszi fordulót, aztán télen nyugodtan válogathattunk volna a jelöltek között.

Berki azonban ennek az ellenkezőjét nyilatkozta két nappal korábban:

Mindent megteszek azért, hogy a hátralévő négy fordulóban Csató Sándor és Craig Short irányítsa a munkát. Muszáj változtatni az edzői poszton, mert Davisonnal nem tud eredményeket produkálni a csapat. Meg kell értenetek, hogy a szakmai munka irányítása Terry Robinson elnök és Bobby Davison vezetőedző kezében van. De ki akarom harcolni, hogy a jövőben nekem is legyen beleszólásom a dolgokba.

A párbajt úgy tűnik, Berki nyerte: Davison helyett a korábban általa beharangozott Csató-Short kettős foglalhatja el a kispadot. A szurkolók megítélésében is nagy volt az eltérés a két vezető között. Amikor Terry a balhézó szurkolókról beszélt és arról, hogy megtámadják a játékosokat, Berki elterelte a témát: arról kezdett beszélni, hogy 40-50 ember miatt történik mindez, de van 6-7000 ember, aki hétről hétre személyesen bíztatja a csapatot.

Elég volt Terry arcára nézni: ennek a meccsnek még lesz folytatása.