vlcsnap-00001A sajtótájékoztatón elhangoztakat Terry Robinson a sajtótájékoztató után kérésünkre kiegészítette.

Jelen állás szerint három topkategóriás igazolást tervezünk, és ha szükséges még jöhetnek melléjük emberek, akár összesen hat-hét új játékos is jöhet . Az igaz, hogy a biztonságra jelenleg annyit költünk havonta pluszban, mint amennyit hat plusz játékos havi költségei kitennének. Ez komoly versenyhátrány. Az is, hogy nem jó a Fradi reklámja a játékosok közt – miközben Budapest és Budapest lányai is gyönyörűek, de ha nem érzik magukat biztonságban a légiósok, akkor sokan nem jönnek majd szívesen ide. S ez nem csak levegőbe beszélés: van már olyan kiszemelt, aki a Ferencváros körül kialakult hangulat megismerése után lemondta az előzetes megállapodást. S ez persze az esetleges edzők esetében is hátráltató tényező lehet.

Nem megengedhető, hogy szurkolók a keritést átmászva megzavarják az edzést, megfélelmitsék a játékosokat, hogy az utcán ferencvárosi játékosoknak, edzőknek menjenek neki. Nem csoda, hogy több játékos már nem mer tömegközlekedni, és taxival jön-megy, többen fenyegetve érzik magukat.

És ez az eredményességre is kihat, nem lehet koncentrálni a pályán, ha a pályán kívül ilyen problémákkal kell szembe néznie a játékosoknak, edzőknek. Ez ellen sürgősen tenni kell, nem mehet tovább ez. Családokra van szükség a stadionban, olyan hangulatra, amelyben jól érezheti magát mindenki. Az új stadionunkat már úgy készítjük elő, hogy minden ilyen problémát kezelni tudjunk, de remélhetőleg azelőtt megoldódik ez, dehogy ez időben megtörténjen, ahhoz külső támogatás is kell.

Ha nincsenek ezek a körülmények, akkor még most is Davison lenne az edző, ugyanis csapatot építünk és ilyenkor a folytonosság a legfontosabb. A Bury elnökeként volt egy olyan edzőm, aki tizenkilenc meccsen át nem tudott nyerni, majd a következő szezonban hozta a feljutást, s a bajnokságot. Persze ez a Fradinál elfogadhatatlan lenne, ahogy szurkolói szemmel érthetően az a mostani sorozat is, de én hiszek abban, hogy a munkának hagyni kell időt kiforrni magát.