Hat embernek garázdaság miatt, egynek fegyverrel, egynek pedig pirotechnikai anyaggal való visszaélés miatt kell felelnie – értesült a Független Hírügynökség.

A rendõrök a mérkõzés napján csak két embert állítottak elõ: egyik ellen garázdaság miatt indult eljárás, a másikat pedig azért vitték be a rendõrségre, mert nem tudta magát igazolni. Két nappal késõbb az extrémizmus elleni osztályon kiemelten kezdtek foglalkozni a huligánok azonosításával és elfogásával.

A garázdák közül kettõt már múlt szerdán hajnalban elfogtak, egy pedig aznap este adta fel magát a rendõrségen. Azóta újabb négy embert gyanúsítottak meg, úgy tudni, kettõt garázdasággal, egyet pedig pirotechnikai termékkel való visszaéléssel. A nyomozás közben egy olyan férfi is a rendõrség látókörébe került, akit fegyverrel és lõszerrel való visszaéléssel lehetett meggyanúsítani.

A Független Hírügynökség információ szerint még 9 szurkolót szeretnének a nyomozók a felvételek alapján azonosítani, úgy tudni, ezeket a képsorokat szerda délután közzéteszik a rendõrség hivatalos honlapján.

A mérkõzésen történt rendbontás miatt a BRFK Szervezett Bûnözés Elleni Fõosztály Extrémizmus Elleni Osztálya csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyomoz. Tóth Gábor, Budapest rendõrfõkapitánya korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, a felvételek alapján 20-25 bûncselekményt azonosítottak – például amikor székeket gyújtottak fel a szurkolók, valaki a rendõrök sorfalára támadt, vagy amikor összetörtek egy rendõrautót. Az egyik gyanúsított korábban jogerõsen felfüggesztett börtönt kapott hasonló ügyei miatt, és a bíróság eltiltotta az 50 fõsnél nagyobb rendezvényektõl.
(Magyar Online)