Orbán Viktor futballról nyilatkozott, érintve minket is.

– Megdöbbenést váltott ki a Fradi-drukkerek két héttel ezelőtti botránya. Bár már nyilatkozott is erről, de valóban úgy véli, hogy minden adott a rendteremtéshez?

– A futballpályák kultúrája vagy kulturálatlansága, rendje vagy rendetlensége nem bonyolult kérdés. A szurkolók elsöprő többsége rendet akar, a jogi feltételek pedig adottak. Mégsincs rend, de ez a futballtól elvonatkoztatva is jellemző a magyar közállapotokra. A gazdaságpolitikától az egészségügyig minden területen adottak a feltételek a jó működéshez, de az ország gazdátlan, vezetetlen, minden a szétcsúszás állapotában van. Miért pont a futball lógna ki ebből a sorból? Sőt, ott brutálisabban nyilvánul meg minden. A stadionokban rendet kell tenni, és szerintem ez lehetséges is, de ha a klubtulajdonosok úgy gondolják, hogy még speciális jogszabályokra is szükség van, akkor a következő kormány nem fog elzárkózni attól, hogy ezeket pillanatok alatt megalkossa.

– Szintén szurkolói ügy, de már politika is. Dunaszerdahelyen, a DAC-Slovan szlovák bajnoki focimeccsen ok nélkül verték meg a magyarokat a lelátón. Egy éve hiába várunk magyarázatra. Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

– Erős kormányra van szükség, amely nem hagyja annyiban a dolgot. Dunaszerdahelyen olyan eset történt, amelyet futballhuliganizmusnak próbálnak beállítani Szlovákiában, holott valójában az a magyar nemzeti öntudattal szembeni brutális hatósági fellépés volt.
(Blikk)