A gyenge ősz miatt alaposan átalakul a Fradi kerete. A légiósok többségét elküldheti az NB I-es focicsapatból az angol tulajdonos Kevin McCabe, írja a Blikk.

Nagytakarítás várható télen a Ferencváros labdarúgócsapatánál, hiszen Kevin McCabe-et (61), a zöld-fehérek angol tulajdonosát felbőszítették a gyenge őszi eredmények.

A Fradi csak a 11. helyen áll az NB I-ben, ezért két hete kirúgták Bobby Davison (50) vezetőedzőt, s a fiatal Craig Short (41) került a helyére. A tisztogatás azonban információink szerint ezzel nem ért véget, Terry Robinson (65), a labdarúgó zrt. igazgatótanácsának elnöke is távozhat, de a focistáknak is számot kell adniuk teljesítményükről.

– Nem számszerű, hanem minőségi változást szeretnénk elérni. Racionálisan kívánjuk összeállítani a keretet, a meglévő szerződéseket is áttekintjük – jelentette ki Berki Krisztián (29), a labdarúgó zrt. elnök-vezérigazgatója. – Ha valaki jól teljesített, hozott annyit a klubnak, amennyit keres, akkor maradhat, ha nem, akkor viszont mehet.

McCabe úgy tervezi, átalakítja a Ferencváros NB I-es csapatát. – Hatékonyabbá kell tennünk az élvonalbeli együttest – árulta el Kevin McCabe. – Azok a labdarúgók, akik szakembereink meglátása szerint nem férnek be az első csapatba, amatőrszerződést kapnak, vagy kölcsönadjuk őket.

Nem lenne meglepő, ha a halvány teljesítményt nyújtó spanyol Carlos Alcantará (24), Joaquín Martinez (22), valamint a szerb Bojan Mamics (28) tavasszal már nem az FTC edzéseit látogatná. Jelzésértékű továbbá, hogy a kisebb sérülését otthon kezeltető Samuel Wedgbury (20) hetek óta nem ad hírt magáról, míg nyílt titok, hogy a Liban Abdi (21) és a fiatal angol légiósok, Matthew Lowton (20) és James Ashmore (23) beilleszkedési gondokkal, valamint erős honvággyal küzdenek.

A távozókat a klub elsősorban magyar focistákkal pótolná. Szóba került a kétszeres gólkirály Bajzát Péter (28) szerződtetése, ám esetében kérdés, menynyit kér érte a Győr.

A Fradi tegnap Nyíregyházán szerepelt, a Ligakupa 8. fordulójában 4-3-ra győzött. A zöldek a hátralévő két meccsük eredményétől függetlenül elsők lettek a hattagú csoportban. (Blikk)

Hírdetés