"Terry, ezt már nem veled építem fel."

Az Üllői129 összegyűjtötte, miért válthatták le az FTC Zrt igazgatótanácsának elnökét.

“Nagy örömmel tekintek a Berki Krisztián vezérigazgatóval közös munka elé” – mondta a Fradi hivatalos honlapján a közgyűlésre Magyarországra látogató Terry Robinson. – Remélem, hogy a Fradi-család valamennyi tagjával hatékonyan tudunk majd együttműködni, és a klub a pályán, valamint a gazdasági mutatóit tekintve is hamarosan eredményes lesz.”

2008. május 19-én sokan gondolták, hogy az angol labdarúgó szövetségben is vezető szerepet kapó, több évtizedes tapasztalattal rendelkező vezető jót tesz majd a Fradival, s vezetésével gyorsan visszakerülünk oda, ahová klubunk tartozik: az NB1 élére. Szűk másfél év elteltével kiderült, ez nem így történt – bár voltak figyelmeztető jelek: Sheffieldben anno a szakvezetők kiválasztása Robinson feladata volt, és úgy hírlik ő találta ki azt a Bryan Robsont is, aki végül nem vált be, és a szurkolók nyomására végül McCabe elküldte.

Igazolások
Terry Robinson a szakmai munka felelőseként került ide. McCabe azt várta tőle, hogy tapasztalatát felhasználva olyan játékosok kerüljenek a Fradiba, akik előre lendítik a csapat szekerét, és szereplésük után jó pénzért értékesíthetőek is – ezzel helyrebillentve a Zrt költségvetését. Első intézkedéseinek egyike volt, hogy megvált a csapat nagy öregjeitől, Lisztestől, Mátyustól, Vinczétől, Lazicstól, valamint Vasastól. Fiatal játékosokat hozott, sokan emlékeznek még Heitler, Bartholomew, Downing, vagy akár Diaz szereplésére, az első edzésre, ahol negyven játékos gyűlt össze Bobby Davison vezetése alatt. Közülük senkit nem adott el a Fradi, szerződésük felbontása azonban komoly összegbe került.

Munkamorál
McCabe úgy tudta, hogy Robinson gyakran tartózkodik Budapesten, ám ez nem így történt. A vezetőnek ideje felét itt kellett volna történnie, ám ő megelégedett azzal, amit a Magyarországon lévők jelentettek neki. Amikor itt volt utasításokat adott, éttermekbe járt, és élvezte az életet. Sajnálhatja, mert mindez McCabe fülébe jutott. Robinson sokáig védte Bobby Davisont, majd amikor az edzőt elbocsájtották, mindenért őt tette felelőssé a taktikától kezdve a játékosigazolásokig.

Sikertelenség

A játékoskeringőt talán a tulajdonos is lenyelte volna, ha eredményt lát. De ez nem így történt. A Fradi minden idők egyik legrosszabb szereplését nyújtotta a labdarúgó NB1-ben, a csapat a középmezőny végén kullog, néhány pontra a kieső helytől. A keret fele alig játszott bajnoki mérkőzést, a játékosok szörnyű formában vannak. A nyári igazolások sem váltak be.

Mentalitás
Robinsont sem Sheffieldben, sem Belgiumban nem tartják már tárgyalópartnernek. Hozzá közelálló emberek elmondása alapján az angol igazi gyarmatosító típus – ez a nyilatkozataiból, stílusából látszik is. Őt ott lehet használni, ahol az emberek vigyázba állnak előtte. Ilyen Kína, és Afrika. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy az angol a szurkolókkal sem találta a közös hangot: a csapat gyengélkedését a szurkolókra kente, és minősíthetetlen stílusban beszélt közvetlen környezetével, jópár játékossal, közvetlen környezetével és az újságírókkal is.

Kommunikáció
Egy klubnál sem fogadja el azt a tulajdonos, ha a vezető a saját hibáit másra próbálja meg áthárítani. Robinson másfél év alatt három csapatra való játékost hozott a Fradiba, az eredmények pedig nem őt igazolták – a téli erősítés kellett az NB2 megnyeréséhez, az NB1-be pedig gyenge kerettel érkezett meg a Fradi. Robinson a kezdeti szimpatikus megnyilvánulásai után először a szurkolókat, majd kirúgása után Davisont találta meg. Utóbbit házon belül, előbbieket pedig nyilvánosan, egy sajtótájékoztatón, minősíthetetlen hangnemben, és már nem először. A tulajdonos pedig nem fogja tétetlenül nézni, hogy a neki bevételt termelő tömegeket vérig sértse bármelyik embere.

Hírdetés