Szombat délutánra könnyed kikapcsolódásként néhány idézet a futballtörténet egyik legnagyobb alakjától, Sir Alex Fergusontól.

Jose Mourinhoról:

Süketelt összevissza, főnöknek, meg nagy embernek hívott a meccs utáni italunkkor az odavágón. Tán érnének is valamit ezek a szavak, ha egy normális üveg bor mellett mondaná őket, de amit adott az hígító volt.

2007-ben arról, hogy a Liverpool befejezheti-e húsz éves sikertelenségi sorozatát a PL-ben:

Viccel? Úgy nézek ki, mint egy mazochista, aki falcolni akar? Mit szólna inkább a kiesésükhöz?

Az 1999-es Manchester United – Bayern BL-döntő szünetében:

Ennek a meccsnek a végén az Európa-kupa két méterre lesz tőletek, és ha vesztetek, hozzá sem érhettek. A legtöbbetek ennél közelebb nem jut hozzá. Ne merjetek visszajönni ide anélkül, hogy a beletek is kifutjátok.

Az 1999-es Manchester United – Bayern BL-döntő után:

Nem hiszem el. Nem hiszem el. Futball, a büdös életbe!

2002-ben, mikor a jövőjéről kérdezték (ekkoriban tervezte először a visszavonulást):

A legnagyobb kihívásom nem az, ami most történik, a legnagyobb kihívásom az volt, hogy kivágjam a Liverpoolt a baszott trónjából. És ezt meg is jelentetheti.

A 2002/03-as szezon igen izgalmas végéről:

Kezd csikis lenni a helyzet, ez a fütyülő fenekek ideje, azt szoktam mondani.

Paul Ince-ről:

Azt szoktam mondani, hogy az igazán csúcson lévő játékosok azt hiszik, az Everestet is megmásznák egy papucsban is. Na, ő is ilyen volt.

Ryan Giggsről:

Emlékszem, mikor először láttam, tizenhárom éves volt és csak szállt a pályán, mint egy alufóliát kergető cockerspániel a szélben.

Gary Neville-ről:

Ha pár centivel magasabb lenne, ő lenne a legjobb brit középhátvéd. Az apja 188centi – megnézném magamnak a tejesembert.

.

Az Old Trafford közönségéről:
A lelátó halott volt, mintha egy temetésen lettünk volna.

Egy 1998-as, Sheffield Wednesday elleni meccs szünetében:

Mi a faszt akartok? Ez a legnagyobb rakás szar, amit valaha láttam. Egyikőtök sem nézhet a szemembe, mert senki sem érdemli meg, hogy megszólalhasson. Nem hiszem el, hogy idejöttetek és úgy döntöttetek, hogy elhajítjátok a meccset, mint a szart – ahogy játszotok.

Az 1999-es Inter elleni BL-negyeddöntő előtt

Ha egy olasz azt mondja a kajámra, hogy paszta, benézek a szósz alá a tányéromon, hogy biztos lehessek benne. Ők találták ki az elködösítést.

Fillipo Inzaghiról:

Pippo lesen született.