A Bors cikke a tovább után.

Miközben az MLSZ hetek óta azon fáradozik (eddig eredménytelenül), hogy segítsen a nyomozó hatóságoknak felderíteni a fogadási botrány szövevényes ügyét, addig a szövetséget irányító Kisteleki István múltjának sötét foltjaira hívták fel lapunk figyelmét.

A Borsnak az MLSZ-elnök korábbi csapattársa arról beszélt, hogy a „rend, fegyelem, törvényesség” szlogent zászlajára tűző Kisteleki bundagyanúba keveredett a nyolcvan a s évek elején.

– Az NB II-es Váci Izzó MTE-ben futballoztam Kistelekivel együtt 1982 tavaszán, és többször is furcsa körülmények között veszítettünk el mérkőzést – mondta a bizonyíték híján csak óvatosan nyilatkozó, neve elhallgatását kérő egykori játékostárs.

– A klubnál mindenki tudta, hogy a csapatból hárman is érintettek lehetnek, ezek egyike pedig Kisteleki volt. Nem véletlen, hogy amikor kiderült a dolog, a vétkeseket az edző kitette a csapatból, akik ezen felháborodtak, majd el is tiltották őket, de természetesen nem a bundázás, hanem úgymond a sportszerűtlenségük miatt. Miután Kistelekiék nem voltak a csapatban, elkezdtük nyerni a meccseket. Ebben az évben Jeszenszky István irányította a Vác csapatát, akit szintén megkerestünk, hogyan emlékszik vissza a történetre.

– Akkoriban sajnos divat volt bundázni – mondta az idős szakember.

– Tény, hogy láttam furcsa dolgokat egy-két játékosomnál, de Kistelekiéket a teljesítményük miatt tettem ki a csapatból. Maradjunk ennyiben, ne feszegessük a témát. Régen volt már mindez…

A Bors felkutatta azt az újságcikket, amiben Kisteleki és Pálinkás András (az Újpest jelenlegi kapusedzője) eltiltásáról írt a Pest Megyei Hírlap, de ebben is csak annyi szerepel, hogy sportszerűtlenség miatt tiltották el a két labdarúgót.

(benkő/borsonline.hu)