Míg a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a mai elnökségi ülésen foglalkoznak mind Erwin Koeman jövőjével, mind a Bors által kiásott, Kistelekit érintő bundavádakkal, a Bors újabb cikket hozott le Kisteleki-múltjáról.

Határozottan állítjuk, érdemes archívumokban, könyvtárakban, lim-lomos padlásszobákban és dohos pincékben régi újságcikkek után kutatni. Mindössze két nap telt el azóta, hogy lapunkban egy neve elhallgatását kérő korábbi váci futballista azt állította, társaival együtt Kisteleki István a csapat több meccsét is manipulálta az 1981-82-es szezonban. Egy napja pedig arról írt a Bors, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség első emberét néhány évvel később nyíltan megvádolták, hogy edzőként 170 ezer forintért megvásárolta akkori együttese, a Ganz-Mávag bentmaradását az NB II-ben. És ezzel még nincs vége…

Ezúttal is a régmúltba kellett visszamennünk, hogy újabb adalékra leljünk Kisteleki játékos-, és edzőmúltjához, de megérte. Tudniillik rábukkantunk egy 1981. december 2-án feladott, 30 ezer forintról szóló postai utalványra. A feladó bizonyos Kisteleki István volt…

Labdarúgásunk mai vezére akkor a Váci Izzó MTE-ben futballozott, és a havi fizetése nem haladta meg a 2000 forintot. Sajnos a szelvényen nem látható, kinek címezték ezt a mai árfolyamon átszámítva tekintélyes összeget, de a Sport Plusz akkori újságírójának állítása szerint nem más, mint a híres-hírhedt totókirály – ő szervezte a fogadási csalásokat akkoriban –, vagyis vélhetően az azóta már elhunyt szekszárdi Molnár Tibor kapta meg a pénzt. Tekintve, hogy néhány hónappal később tört ki Magyarországon az óriási vihart kavaró totóbotrány (ebben több, mint ötven magyar klub érintett volt), meglehetősen szorosnak tűnik az összefüggés a történések között.

A tények kedvéért rögzítsük: öt hónappal e szelvény feladását követően Kistelekit az edző kitette a csapatból, sőt sportszerűtlenség miatt fegyelmi eljárást is kezdeményezett ellene a klub.
(Benkő Gábor/ Bors)

Máris lemondatnák az elnököt
Lapunk cikkei nyomán várhatóan változik a mai MLSZ-elnökségi ülés előre megtervezett menete. Az ülésen napirenden kívül ugyanis téma lesz Kisteleki István nyolcvanas évekbeli múltja. Magyarázni sem kell, hogy a magyar futball mindenkori első emberének már az kínos, ha csak a gyanú árnyéka rávetül. Ráadásul nagyon úgy fest, itt ennél többről van szó. – Kistelekinek ezek után le kellene mondania – mondta Kovács Péter elnökségi tag. – Még ha a Bors cikkei nem is bizonyító erejűek, arra föltétlenül elegendők, hogy távozzon az elnök. Az ő posztján már az megbocsáthatatlan vétek, ha a nevét egyáltalán szóba hozzák a bundával.
(Bors)