Ezúttal volt csapattársa vall Kisteleki Istvánnak a Bors kérdéseire válaszolva.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének múltjáról az elmúlt napokban több cikket is közölt a Bors. A kínos ügynek közel sincs vége, itt van az újabb fejlemény, amely arról tanúskodik, hogy a nyolcvanas években nem csupán Vácott és a Ganz-Mávagnál keveredett bundaügybe Kisteleki István, hanem Kaposvárott is. Játékosként az 1979– 1980-as szezonban futballozott a Rákócziban, amely ekkor került fel az élvonalba. A vezetők a nyáron igazolták Kistelekit, aki – korábbi játékostársa állítása szerint – szinte azonnal feltalálta magát a városban, illetve az új csapatában is. Ezzel önmagában nem lenne baj, sőt kifejezetten előny, ha valaki gyorsan beilleszkedik az új közegbe, ám itt is többről volt szó.

A Mézga Focisuli vezetője, Horváth János abban a szezonban szintén a Kaposvár tagja volt, sot az öltözőben éppen Kisteleki mellett ült. Vagyis, ha valaki, o biztosan sokat tud. Amikor megkerestük, nem is kellett csalódnunk az emlékezetében. A Ganz-Mávag szakosztályvezetőjéhez, Rozner Győzőhöz hasonlóan szintén névvel vállalta a szavait.
– Abban az időszakban a klub vezetői is korruptak voltak, ezért azon sem lehet csodálkozni, hogy a keret több tagja is csúnya dolgokba keveredett – mondta Horváth.

– Hogy Kisteleki bundázott- e akkoriban? Hogyne bundázott volna! Nem egyedül csinálta, de o már akkor is vezéregyéniség volt. Értett az üzlethez, az biztos. Amint hozzánk került, már az elso nap megkérdezte tőlem, milyen lehetőségek vannak, mivel lehetne seftelni. Az én eszem nem ezen járt, a futballnak éltem, ám neki már akkor is a pénz volt a legfontosabb. Nem egy meccs volt a szezonban, amit három másik társával együtt manipulált. Kapcsolatban voltak a totókirállyal, Molnár Tiborral is. Mindenki tudta, hogy ezt csinálják, a vezetők is, csak közöttük is voltak sárosak. De, hogy Kisteleki nevéhez sok minden tapad, azt biztosan tudom, és itt Kaposvárott mások is tudják, maximum gyávák ahhoz, hogy megszólaljanak. Kisteleki István a bajnokság végén távozott a csapattól (ez egyébként jellemző volt egész játékos-pályafutására, túl sok időt egy helyen sem töltött…), de korábbi társa szerint lényegesen több pénzzel, mint amennyivel megérkezett.
– Persze, már a szezon elején sem kellett félteni – folytatta Horváth.
– Még az ősszel vásárolt magának egy fekvőlámpás Ladát. Akkoriban ilyet nem sokan engedhettek meg maguknak…

(benkő/Bors)