A Sheffield United éves közgyűlésén jelentették ezt be ma délelőtt. Ron Reid, a Sheffield United akadémiájának főnöke Magyarországra költözik, hogy átvegye az utánpótlás irányítását. Emellett, hangzott el a közgyűlésen, segíti Craig Short munkáját az első csapatnál.

Ron Reid Sheffieldben Anglia egyik legjobb akadémiáját építette fel, s bár eddig is sok energiát fektetett a Fradi-utánpótlásba, sokszor járt Budapesten, ezentúl idejének 100%-át a Fradira áldozza majd.

Idén májusban ezt írtuk róla:

Ron Reid a Sheffield United akadémiájának vezetője volt eleddig, Anglia egyik legjobb utánpótlás-szakembere. Reid a futballt játékosként kezdte, csatárként játszott a Chesterfield, a York City és a Boston United csapatainál. Ő szerezte meg Anglia első Uefa A-licencét (ezért dolgozik most Lipcsei és Dragóner is) a 1990-es évek közepén, majd a későbbi Sheffield menedzser és volt csapattárs Neil Warnock segítője lett a Bury és az Oldham csapatainál. Majd Warnockkal 1999-ben Sheffieldbe szerződött, ahol az utánpótlás szakmai vezetőjeként segített kiépíteni Anglia egyik legmodernebb akadémiáját. Az elmúlt egy évben már számtalanszor ellátogatott Budapestre, az ifik munkájának fejlesztése érdekében.