A pepsifoci szerint korábban felmerült a vezetőedzői posztra Bryan Robson egy volt asszisztense, aki rendelkezik pro-licenccel.Bryan Robson edzői karrierje alatt négy pályaedzővel (segédmenedzserrel) dolgozott együtt. Közülük egy rendelkezik pro-licenccel, de az ő leigazolására 0% az esély.

Viv Anderson (1996-2001, Middlesbrough)

Az angol válogatott első fekete játékosa, kétszeres BEK-győztes a Notthingham Foresttel és négy évig Alex Ferguson keze alatt játszott a Manchester Unitednél. Játékosedzőként 1993-94-ben a Barnsleynál dolgozott, majd 1996-tól volt Bryan Robson segítője, 2001 óta nem foglalkozik aktívan a focival, utazási irodája van. Nincs pro-licence.

Colin Todd (2003-04, Bradford)

A hatvan éves edző korábban dolgozott a Middlesbrough, a Bolton, majd Robson távozása után a Bradford menedzsereként, legutóbb a Darlington negyedosztályú csapatánál dolgozott. Nincs pro-licence.

Nigel Pearson (2004-05, West Brom)

A negyvenhat éves edző 2006 óta három alkalommal is megbízott vezetőedzőként vezette a Newcastle-t, majd 2008-ban előbb a Southamptont irányította, majd még abban az évben váltott és azóta a Leicester Cityt vezeti, igen sikeresen. Az angol másodosztályban jelenleg ötödik az újonc csapat, a Sheffield United előtt. Van pro-licence.

Brian Kidd (2006-08, Sheffield United)

Kidd a Manchester Uniteddel BEK-győztes s bajnok volt a hatvanas években, 52 gólt szerzett a 11 manchesteri évében, majd játszott az Arsenalban, a Cityben és az Evertonban is. Edző pályáját 1988-ban kezdte, a Manchester United akadémiáján dolgozott, majd 1991-98-ig Alex Ferguson segítője volt ugyanitt. 1998-ban a Blackburn Roverst vette át, de megbukott, azóta vezetőedzői munkát nem bíztak rá, de dolgozott a Leeds, a Sheffield United, a Portsmouth és az angol válogatott második embereként is. Szeptember óta, a Manchester City akadémiáját vezeti. Nincs pro-licence.