Majd négymillió forintért árult a Chelsea csapatkapitánya egy körsétát klubja edzőközpontjában. A News of the World című bulvárlap rejtett kamerával felszerelkezve, és magukat üzletembernek kiadva jelentkeztek a jegyüzér Tony Bruce-nál, aki tízezer fontért vállalta, John Terry körbevezeti őket a létesítményben. Ezért a pénzért megreggelihettek, megnézhették a csapat edzését, ebédet kaptak, majd egy húsz perces túrát kaptak Terry vezetésével, amely közben találkoztak egy jacuzziban pihegő Drogbával és Ballackkal, a pingpongozó Cech-vel és az épp masszíroztató Joe Cole-lal.

Vodpod videos no longer available.
(Ha a videó nem működik, itt megnézheted.)
Terry jelezte nekik, senkivel nem beszéljenek, mert ha kiderül a dolog, bajba kerülhet. Vállalta azt is, hogy – amennyiben előre tájékoztatják az érintetteket a feltételekről – akár heti több turnust is tartana. Cserében alkalmanként 10000 fontot kért partnerével, Tony Bruce-cal, és állította, az ő része jótékonyságra megy. Az üzér ezzel párhuzamosan eladott az ál-üzletembereknek tizenegy – játékosoktól kapott- jegyet a már most teltházas Chelsea-Manchester United meccsre.

A News of the World munkatársai ajánlatott kaptak arra is, hogy hasonló összegért elviszik őket az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspurs edzőközpontjaiba – s ezeken a helyeken is sztárok vezetik majd őket körbe.