A két infarktuson átesett Varga Zoli a Nemzeti Sportban nyilatkozva kiosztotta a Ferencvárost és annak közegét, az újságírókat, az U-20-as válogatottat, kiemelve Komant és Némethet, Husztit, Koemant, Dzsudzsákot, Várszegit, Kistelekit és Mezeyt is.

Ha az Önök lapját vagy bármely más újságot olvasom, talán magam is álomvilágba kerülök. Mert mást sem csinálnak, mint rózsaszínre festik a valóságot, És ami még ennél is rosszabb, hülyítik, becsapják a szurkolókat, ha azt írják a nagyválogatottról, reális esélye van a továbbjutásra. Aztán most arról cikkeznek, micsoda bravúr volt az egyiptomi bronz.

Tudja, hány válogatott játszott tartalékosan? Hogy a németek és az olaszok egyszerűen nem engedték el legjobbjaikat? Ha minden rivális komplett csapattal indul, mi legjobb esetben is ötödikek vagy nyolcadikok leszünk. Ami pedig a játékosokat illeti, úgy írnak Komanról és Némethről, mint valami világsztárról. Ugyan már! Nem mondom ügyes fiúk, de Koman egy olasz kiscsapatnál sem képes állandósítani a helyét- Némethből pedig sosem lesz a Liverpool focistája, vagy nemzetközileg kiemelkedő játékos. Álomvilágban élünk és erről az újságírók tehetnek leginkább.

Nem hiszem, hogy az U-20-as korosztály komoly sikereket érne majd el felnőttként. Vannak ügyes srácok, de egyik sem meghatározó klubjában. Koman fizikailag gyenge, a nagydarab angol védők közt, ha odakerülne, felőrlődne. Németh pedig, ahogy már mondtam, nem akkora talentum, mint amilyennek beállítják…. Koemanról annyit, hogy az, aki Gera Zoltánból jobbhátvédet csinál, az nem ért a szakmához. Gera középen a legjobb, ő nem jobbszélső, s még kevésbé jobbhátvéd, mert Koeman odatette őt, aztán persze hogy ránk jöttek a svédek és a portugálok. Gera amúgy egyértelműen a legjobb magyar futballista, nélküle nincsen magyar válogatott…Juhész valóban értékes futballista, rá büszkék lehetünk; Huszti a pénz mellett döntött, mikor Oroszországba szerződött. Hajnal Tamás kellemes meglepetés, Dzsudzsák Balázsról viszont nincs jó véleményem: nem csapatember és ha egyszer Real játékos lesz, személyesen kérek tőle bocsánatot…
Minek hülyítsük egymást?

Ami a futballt illeti, egyértelmű, három ember irányít. Az egyik fővárosi klub dúsgazdag tulajdonosa, aki még a válogatott összeállításába is beleszól, az egykor megbukott szövetségi kapitány s a most menekülő MLSZ-elnök…

A tévében maximum két percig nézem a Fradi meccseit, mert annyira lassú az iram, annyira rossz, nézhetetlen a játék, hogy csak ennyit bírok. Egyébként a helyzet az évek múlásával semmit sem változott az Üllői úton. Engem akkoriban rendszeresen fenyegettek a szurkolói csoportok, most meg, ahogy hallom, megverték az angol edzőt. Miről beszélünk? A maffia még a Fradi összeállításába is beleszól.
(Nemzeti Sport)

Hírdetés