Bánki József arról, miért éppen most mondott le Kisteleki?

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) rendkívüli sajtótájékoztatóján a szervezet első embere, Kisteleki István bejelentette, hogy csak a 2010 tavaszán sorra kerülő közgyűlésig látja el az elnöki feladatokat, utána lemond a pozíciójáról.

Kisteleki István nem azonnali hatállyal hagyja ott a magyar szövetséget, ugyanis elmondása szerint a 2010-es közgyűlésig még a posztján marad. Mint később kiderült, azért távozik, mert nem akar gátja lenni egy új fejlődésnek. A lemondást már korábban eldöntötte, de a körülmények mindeddig nem voltak megfelelőek. Sokakban felmerült, hogy a döntés mögött a fogadási botrány és az elnököt ért bundavád állhat, ám Kisteleki cáfolta ezt. Mi azért elkezdtünk hangosan gondolkozni…

Például azon, hogy tudott-e az MLSZ elnöke, vagy néhány munkatársa arról, miszerint U19-es válogatott játékosokat kerestek meg néhány mérkőzés előtt. Ha tudtak róla, miért nem értesítették a rendőrséget? Ha nem tudtak, akkor őket miért nem tájékoztatta erről a válogatott edzője, akinek ugyanis jelezte néhány labdarúgó az esetet? S végül még egy apró kérdés. Az említett labdarúgókat miért egy ember és miért nem egy bizottság hallgatta meg a szövetségben?

Bár márciusban távozik az MLSZ elnöki székéből, a nemzetközi pozícióit megtartja Kisteleki, azaz, marad az UEFA fejlesztési bizottságának alelnöke, valamint a FIFA technikai és fejlesztési bizottságának tagja.

Egyébként akár a Fair Play-bizottságban is helyet kaphatna, hiszen, hogy Kistelekit idézzük, ő mindig ennek szellemében tevékenykedett.

A cikk többi része Bánki Dodó tollából a héten megjelent SZTÁR Sport című magazinban olvasható.

Hírdetés