Lehet, hogy még a Dózsa elleni ligakupameccs is elhalasztódik, az MLSZ pedig nem válaszol.

A Ferencváros vezetése nemrég azzal a kéréssel fordult az MLSZ vezetéséhez, hogy ne kelljen zárt kapuk mögött játszania a Haladás elleni bajnoki mérkőzést. Mint ismeretes, az őszi, Ferencváros-Diósgyőr mérkőzésen történt rendbontások miatt, büntetésből három meccset zárt kapuk mögött kell megrendeznie a Fradinak. Ebből már két meccset „letöltöttek” a zöld-fehérek és a harmadik eltörlését kérik. Azt is felajánlották, hogy ha erre engedélyt kapnak, akkor a jegybevétel 50 %-át felajánlják a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetségnek. Igaz András technikai igazgatótól azt kérdeztük, hogy érkezett-e már válasz az MLSZ-ből.

– Sajnos még nem. Első levelünket az MLSZ főtitkárához címeztük, de arra nem kaptunk érdemi választ. Írtunk egy másodikat, személyesen Kisteleki István elnök úrnak, de még tőle sem érkezett semmiféle reakció. Azzal, hogy elhalasztották a tavaszi rajtot, tulajdonképpen van még időnk, de azért mi is szeretnénk tudni a szövetség végleges válaszát. A téli szünetben eleget tettünk minden előírásnak, megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy a jövőben ne fordulhasson elő semmiféle rendbontás.

Szerdán rendezték volna – szintén a Haladás ellen – a Ligakupa középdöntőt, azonban a szombathelyiek a pálya alkalmatlansága miatt értesítették a Ferencvárost, hogy kérik a találkozó elhalasztását. Honlapunknak ma Illés Béla, a Haladás tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy gondolkodnak a pályaválasztói jog felcserélésén.

– Igen, felvetődött ez a lehetőség is, de mi is csak a műfüves pályánkon tudnánk lejátszani a találkozót, ezt viszont a rendőrség nem engedélyezné, mivel nem lehet megfelelően biztosítani a népligeti pályát. Annak meg nem látjuk értelmét, hogy egy olyan meccset, amelyre végre bejöhetnének a nézőink, zárt kapuk mögött kelljen lejátszani. Az Albert-stadion gyepszőnyege pedig annyira havas, vizes, és mély, hogy ha most rámennének a játékosok, akkor tönkremenne. Így sem tudom, hogy a jövő keddi, Újpest elleni Ligakupa meccsig játékra alkalmas lesz-e a stadion.

(sportandmedia)