Elmaradt a ZTE, Paks elleni meccse az első tavaszi fordulóban, de nincs idő a múlton rágódniuk Csank János játékosainak, mert a következő fordulóban a Ferencváros látogat a zalai megyeszékhelyre.

Ebből az alkalomból a ZTE emblematikus figurájával, Kocsárdi Gergellyel beszélgettünk.

– Elmaradt az első meccsetek, hogy készültök ennek tükrében a Ferencváros ellen?

– Szombaton ugye elutaztunk Paksra, de nem tudtunk pályára lépni. Másnap volt egy edzésünk, de a zöld-fehérek ellen is a megszokott bajnoki menetrendben készülünk. Nagy várakozás előzi meg a találkozót. A Fradi ellen mindig jó játszani, pláne Zalaegerszegen. Szép számú közönség lesz, annyi szent!

– Ősszel az Albert-stadionban magabiztos ferencvárosi siker született. Gondoltok-e még arra az összecsapásra?

– Az a találkozó más szituáció volt. Egyrészt, a Ferencváros 3 év száműzetés után az első hazai fellépésén szerepelt, másodsorban fontos leszögezi, hogy akkor mi, még csak alakulgattunk. Most viszont más lesz a helyzet…

– Leendő ellenfeletekhez sok új futballista érkezett a télen. Ez előny, vagy hátrány lehet?

– Ezt nagyon nehéz még megmondani, így nem tudom. Az ősszel nagyon hullámzó volt a Ferencváros teljesítménye, el kell telnie egy kis időnek, hogy pontos képet kapjunk a játékerejükről.

– A Zalaegerszeget viszont az állandóság jellemzi.

– És ez előny tud lenni. Negyedik helyen végeztünk az ősszel, nem kellett annyira megerősíteni a csapatunkat. Így hát nem hoztak senkit a vezetők, igaz, nem is távozott senki. Ha abból indulunk ki, hogy az ősz végére összeérett a csapat és igen jól szerepeltünk, akkor leszögezhetem, elérhetjük a célkitűzéseinket, ha ott folytatjuk, ahol abbahagytuk.

(s.z., www.trendmedia.hu)