A Fradi régen látott jó teljesítményt nyújtott az első félidőben, Elding két góljával megérdemelten vezettünk a szünetben. A fordulás után Todorovics öngóljával már három gólos volt az előny, de Szabó sípmester belenyúlt a meccsbe: Dragónert egy fejes után könyöklésért kiállította, majd Morrisont is idő előtt küldte az öltözőbe kezezés vétke miatt. A kettős emberhátrányban játszó Fradi próbálta tartani az eredményt, de feljött a Zalaegerszeg, Kulcsár ráadásul megsérült, a nagy elánnal támadó hazai csapat a mérkőzés végén ki tudott egyenlíteni. Egyik kiállítást sem érezzük jogosnak. Sokáig emlékezetes mérkőzésen 3-3-as döntetlen született.

A mérkőzés élő közvetítése:

Három perc a hosszabbítás.
Csizmadia csap össze Kamberrel, összevesznek, de nincs sárga lap senkinek sem. Újabb beadás, Megyeri úszik a levegőben, kitolja. Kamber lő, fölé. Rudnevs megsérül, lesétál a pályáról. Megyó próbálja húzni az időt, a labda után forduló Lipcsei elcsúszik a rettenetes talajon. Eldinget lerántja Bogunovics, mi jöhetünk szabadrúgással. Balog és Stockley maradnak hátul. Lipcsei ívelheti be a labdát, Vlaszák kiüti, de valami történt, kifelé szabadrúgás. Stockley kikísérné a labdát, de az nem akar kipattanni, ezért kivágja. Szabó pedig lefújja. A végeredmény 3-3.

45.
Magasföldi a hosszú sarokra tekert 14 méterről, szerencsére rosszul.

44.
Újabb hazai szöglet, a hosszú sarokra megy, Pista el tudja fejelni, de felrúgja a hazaiak játékosát, szabadrúgás, megint jöhet be a labda. Pavicsevics tisztán fejelhet, kapu mellé sikerül neki. Hál’ Istennek.

42.
Hazai szöglet. Középen hatalmas tömörülés, Megyeri aláfutott a labdának, elszállt a labda, kiegyenlítettek. Kilenc ember játszik tizenkettő ellen.

41.
Elding van most elől, Pista kicsit hátrébb húzódott. Az kimaradt, hogy Kulcsár helyett Lipcsei állt be. Közben majdnem ránktörik az ajtót a hazaiak.

39.
A hazai nézők idegesek, mi is azok vagyunk.

37.
3-2… Kulcsár és Magasföldi rúgtak össze, Dávid azóta is fekszik, Kulcsár nem. Illés hatalmas góllal szépít, húsz méteres lövése utat talál Megyeri kapujába.

35.
Dragóner Attila:

– Nem értem, miért állítottak ki. Úgy érzem, ilyen eseteket sokszor le sem fújnak. Morrison kezezése sem ért második sárga lapot.

Védőnk a játékoskijáróból nézi a meccset.

34.
Kamber rúgja fel Stockleyt, ezért sárga lapot kapott.

34.
Kulcsár harcol a labdáért – a játékos nem friss: szerdán még Olaszországban volt, válogatott meccsen. Most harcol, felrúgják, és ezzel időt nyerünk. Adnan viszi le a sarokba, de elveszíti, jöhet újra a ZTE. Megint Kulcsár, ő szerzi vissza, ám kicsit hosszan szökteti magát, a labda az oldalvonalon túlra gurul.

32.
Pavicsevics esik el és szenved nagyon, majd amikor látja, hogy a bíró nem eszi meg a marhaságát felpattant, és rohant tovább.

31.
Még 15 perc.

30.
Egy beadást néz el majdnem Megyeri, de még időben eszmél: kapu fölé paskolja. Szöglet. Csizmadia esik el, szabadrúgás kifelé.

27.
Szabó Morrisont is kiállítja, kezezésért megkapja a második sárga lapját. A Tábor mocskos csalót kiált. A mérkőzés legjobbját még nem választották meg, de a legrosszabbja egyértelműen ez a kis mitugrász.

25.
Bogunovics rúgja fel Kulcsárt 17 méterre a kaputól, sárga lapot kap érte. Szabadrúgás. Adnan beadását mellre veszi Vlaszák.

24.
A kispadunkra sört öntöttek a derék zalai szurkolók és köpködik akit elérnek.

22.
Nagyon nyom a ZTE, szerencsére nagyobb helyzet nélkül.

21.
Védő helyett középpályás a hazaiaknál: Magasföldi jön be Todorovics helyett.

19.
Stockley felett elpattan a labda, Rudnevs lőtt 16 méterről, szerencsére fölé. 1-3.

17.
Izgalmas lesz a következő harminc perc. Csizi visszament a szélre, középen Balog és Tutorics, másik szélen Stockley, elding maradt a középpályán, Pista van elöl egyedül. Megdörren a Tábor, elkél a biztatás. Szegény Dragó megint három meccset fog kapni…

16.
Pavicsevics le akarja fejelni Csizit, erre mindkettő lapot kap. Ezt a Szabót a futballpálya közelébe nem szabadna engedni. Zúg a “hülye vagy” rigmus, és bár nem szoktunk a bíró tevékenységével foglalkozni, de csöndben tennénk hozzá azt, hogy az ezerfejűnek igaza van. Doherty jön le, Adnan váltja, Rósa helyett Balog folytatja.

15.
Kulcsár jött vissza jobbhátvédnek, Csizmadia és Tutorics középen, Stockley balszélen. Pista egyedül elől, Elding kiment a szélre.

13.
Balog Zoli fog beállni. Ápolás miatt Megyeri kirúgta a labdát, a hazaiak nem adták vissza azt a bedobás után.

11.
Dragóner Attilát kiállítja a bíró, miután szabálytalankodott a hazaiak játékosával, a gólszerző Pavicseviccsel. Állítólag könyöklésért…

10.
Ünnepelnek a hazaiak, görögtüzek repülnek be a pályára.


9.
Szépít a ZTE… A csereként beállt Pavicsevics néhny méterről beveszi Megyeri kapuját. Nagyon magunkra húztuk a hazaiakat, meg is lett az eredménye.

4.
s. a pálya széléről azt mondja, hogy egy hazaadás gurult el Vlaszák mellett. Három-null az három null.


3.
Góóóóóóóóóól! Még az előző helyzetet írtam, maikor azt látom, hogy a labda a kapuba gurul, elnézést, nem láttuk mi történt, de a lényeg: 3-0-ra vezetünk!

2.
Megyó rossz helyre üti, Illés Gyula lövését fogja bravúrral.

1.
Folytatódik a mérkőzés.

Félidő:
Short azt mondta a mérkőzés előtt hogy azt sem bánná, ha ma rosszul játszva győznénk, mint a Haladás ellen. Egyelőre azonban jól játszunk, és két góllal vezetünk.

45.
Félidő. A jól játszó Fradi megérdemelten vezet két góllal is.

43.
A Tábor szerint: “Játszik a Fradi”

40.
Ezért nagyon kár volt… Elding szerez labdát a térfelünkön, remek passzal indítja Rósát, aki Ferenczi elé játszik. Pista kicsit lemarad, és elesik a büntetőterületen belül – nem volt tizenegyes, és ebben az akcióban sokkal több volt.

38.
Második kapufánk… Tüzijáték a ZTE kapuja előtt, több helyzetünk is volt, Kulcsár elé kerül a labda, aki kicselezi a védőjét, középre ad, Elding pedig közvetlen közelről bepasszolja a labdát. A hazai szurkolók örjöngenek, és lest reklamálnak. 2-0!

34.
Stockley húzza meg egy csel után, középre adna, de meg kell állnia – a játékos a bal oldalon játszik, és jobblábas. Már a Haladás ellen is játszott, hogy megtöri a támadás lendületét, amikor a másik lábára teszi át a labdát. Dragó harminc méteres löketét Vlaszák tolja szögletre.

30.
Elding adott középre, Pista fejelt, kevéssel tévesztette el a kaput.

29.
Todorovics ül a pályán, hirtelen úgy tűnt, fejbe rúgták, de szerencsére nincs semmi gond. Közben Elding jön ki Shorthoz, további instrukciókért.

27.
Kulcsár lövés pattan meg az egyik védőn, szöglettel jöhetünk. Doherty adja be a labdát, a hosszú sarok felé száll a labda, Dragóner fejeli mellé.

24.
Elding második gólja jöhetett volna, fejesből talált a kapuba, a partjelző azonban les miatt jelez, a játékvezető érvényteleníti a találatot.

18.
A nézőtérről huhogás hallatszik.

17.
Morrison dobja fel magát a ZTE kapujától huszonegy méterre, szabadrúgás jön. A labda mögé többen is odaállnak, Ferenczi rúgja el, Vlaszák védett, a kipattanó Morrison elé vágódott, Vlaszák újra megfogta. Morrison szabálytalan volt, mindenki egymásnak ugrott, kisebb dulakodást követően Morrison és Todorovics is lapot kapott.

15.
Rósa gyönyörűen vette le, szépen adta oda Eldingnek, ő elment szélre, jól is adott be, Pista kicsit kisodródva a kapufára passzolta a labdát.

14.
Sluka talpalja le Kulcsárt, szabadrúgás kifelé. Támad a ZTE, veszélyesen is játszanak, oda kell figyelnünk hátul.

11.
Csizmadiát egy ZTE lövés teríti le, védőink integetnek ápolás miatt, de a ZTE nem rúgja ki. Megszerezzük a labdát, utána már mi sem rúgjuk ki, Rósa beadása viszont nem jó Eldingnek, így megakad a gyors kontra.

10.
Doherty kap sárga lapot miután felrúgja Szalait.

8.
Sluka szögletét Megyeri üti ki a mezőnybe, a kontrából Rósa passza után Kulcsár próbál meglódulni, sikertelenül.

5.
A pálya talaja egyszerűen szörnyű, minden becsúszás után látszik a játékosok nyoma a gyepen, Megyó elcsúszik a kirúgásnál. Egy picit ugyan jobb mint ami múlt héten volt, de nem sokkal.

3.
Elding szabálytalansága után a ZTE jöhet szabadrúgással. A vendégszektor előtt méterenként állnak a biztonsági őrök. A lövés jó, másfél méterre kerüli el a kapunkat.

1. perc
Rósa beadása után Eldingre senki sem figyel, aki két méterről bepasszolja a labdát, vezetünk!

15:02
Gyászszünettel kezdődik a mérkőzés, többek között Kriston Attila feleségének halála miatt. A szép gesztus után újra felhangzik a biztatás mindkét oldalról. Közel sincs teltház, saccra 5-6 ezer ember tekinti meg a tlaálkozót.

14:59:
Bevonulnak a csapatok. A hazaiak fehérben, a mieink zöld-fehérben játszanak ma. A hazai szurkolók koreográfiával készültek, ezüst lapokból egy ötvenest raktak össze, körülötte piros-fehér-zöld, és kék-fehér zászlókat lengetnek. A mieinknél nincs koreó, csak zúg a Hajrá, Fradi!

14:56:
Nagyon sok Fradista van a stadionban, néhány méterre tőlük egy osztagnyi rendőr.

14:53:
Felcsendül a ZTE indulója.

14:50:
A kezdőcsapat: Megyeri – Csizmadia, Dragóner, Tutoric, Stockley – Morrison, Kulcsár, Rósa, Doherty – Ferenczi, Elding. Csere: Haber, Shaw, Balog, Tóth, Adnan, Abdi, Lipcsei.

ZTE: Vlaszák – Bodunocs, Todorovics, Rudnevs, Szalai, Máté, Balázs, Kmber, Sluka, Miljatovics, Rajcomar. Csere: Sipos, Kocsárdi, Panikvar, Pavicevics, Magasföldi, Illés, Schultz.