A Blikk beharangozója.

A fradisták azért fenik ennyire a fogukat a nyírségiekre, mert utoljára 2004 szeptemberében győztek (5-0) ellenük. Azóta nem tudtak nyerni: 2005 áprilisában 2-0-ra, 2009. augusztus 7-én pedig 3-1-re kapott ki Fradi az NB I-ben Nyíregyházán, a két dátum közé pedig csak a 2006–2007-es, másodosztályban elért két döntetlen (0-0 és 1-1) ékelődik.

Kudarc. A két csapat őszi meccsén a két gólt szerző Homma (balra) vezetésével 3-1-re nyert a Nyíregyháza. Fotó: Czagány Balázs
– Minden rossz sorozat megszakad egyszer, ennek pedig, reméljük, hogy most lesz vége – mondta határozottan Ferenczi, a zöld-fehérek csatára.

– Vissza akarunk vágni az őszi idegenbeli vereségért, azt azonban nem ígérem, hogy sok góllal nyerünk. Nem lesz könnyű mérkőzés, ráadásul sok múlhat az időjáráson is. A csúszós, latyakos talajon ugyanis nem lehet szépen és látványosan játszani. Most nem a különbség a fontos, csak az számít, hogy megszerezzük a győzelemért járó pontokat.

Homma Kazuo (30), a vendégek legeredményesebb játékosa már eddig is sok keserűséget okozott az FTC híveinek, kétszer is betalált tavaly ősszel a kétgólos hazai győzelemmel záruló nyíregyházi találkozón.

– Nem tudtam, hogy öt és féléve nem verte meg a klubomat a Fradi. De ha már így van, akkor mindent megteszünk azért, hogy folytassuk ezt a szép sorozatot – mondta Homma.

– Minden mérkőzés előtt izgulok egy kicsit, és most sincs ez másképp. Ez azonban nem jelenti azt, hogy túlidegeskedném az összecsapást. Ahogy az ősszel odahaza, úgy pénteken idegenben is gólt vagy gólokat szeretnék lőni. A Ferencváros pályáján is nyerni akarunk.

(Kolontár Krisztián/Blikk)