Barátaink az ftcbk.hu-n ismét remek, átfogó összeállítással jelentkeznek.

A két csapat 118. mérkőzése következik. A két csapat mérkőzésein dr. Dékány Ferenc és Mátrai Sándor lépett pályára a legtöbbször, huszonegyszer. A Fradi legeredményesebb góllövője Albert Flórián 13 góllal.

A két csapat bajnoki összecsapásai mellett találkozott egymással a magyar kupában, az esti kupában, a téli kupában és a bajnokok tornáján is. Huszonhat bajnoki összecsapás után, 1954. augusztus elsején az Esti Kupa keretében mérkőzött meg egymással a két csapat a Latorca utcában. A Sós Károly edzette Kinizsi, Vilezsál góljával 1-0-ra győzte le a Szombathelyi Lokomotivot, majd a döntőben a Bp. Vasast is 3-1 arányban verte, így megnyerte a kupát is.

Három esztendővel később a magyar kupában Vilezsál két valamint Orosz góljával 3-0-ra győzött az FTC. Magyar csapat ellen 1949 szilvesztere után ezen a mérkőzésen, 1957. január 27-én lépett pályára a csapat Ferencváros néven. Mindkétszer a szombathelyi csapat volt az ellenfél. 1957 augusztusában ismét az Esti Kupa sorozatban találkozott a két csapat Csepelen. A Fradi “B” csapata 1-0-ra múlta felül Gregor góljával a szombathelyieket. Az első csapat ekkor éppen Ausztráliában túrázott. Ebben ez évben is a Fradi nyerte a döntőt, ezúttal az MTK-t verte a döntőben 2-1-re Simon és a felnőtt csapatban először gólt szerző Rákosi Gyula góljaival.

1974. decemberében már a Téli kupa kereteiben találkoztak a csapatok Szombathelyen. A Haladás 3-0-ra verte a KEK menetelésében járó Fradit. Egy év múlva ugyanebben a sorozatban az Üllői úton került sor a két zöld-fehér csapat mérkőzésére. A Fradi alaposan visszavágott a szombathelyieknek és Szabó Ferenc négy és Kelemen góljaival 5-2-re kiütötték a Haladást és egészen a döntőig meneteltek, ahol az Ú. Dózsa várta Nyilasiékat (erről a döntőről később beszámolunk).

1977. augusztusában már a Bajnokok tornája sorozatban találkozott újra a két egyesület. A Tapolcán megrendezett mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, a Fradi gólját Szokolai szerezte, akinek ez volt az első találata ferencvárosi mezben.

1988. november 30-án Páling és Dukon góljaival győzött Rákosi Gyula együttese az Üllői úton MK mérkőzésen és jutott be a sorozat döntőjébe, ahol a Bp. Honvéd bizonyult jobbnak Fodor Imi góljával.

1993-ban a magyar kupa döntőjében találkozott egymással a két alakulat. Mindkét mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, majd a kupát tizenegyesrúgások után a Fradi nyerte meg. A büntetőket Lipcsei, Gregor, Telek, Keller, Fodor illetve Kenesei, Jagodics és Nagy M. értékesítették.

2008. szeptember 25-én a magyar kupa 4. fordulójában került sor a következő kupamérkőzésre a két csapat között. Kenesei és Guzmics góljaira, csak Ferenczi tudott válaszolni, így a Haladás jutott tovább az Albert stadionban megrendezett mérkőzésen.

A Ligakupában egy hete 1-1-es döntetlennel zárult a két zöld-fehér csapat mérkőzése.

A teljes anyag, összesített mérleggel itt található!