A tegnapi meccsen két döbbenetes eset is megesett. A meccs előtt az Üllői úti pénztáraktól, és a 13-14-es szektorok bejáratától néhány méterre, a stadion tövében három hajléktalan édesdeden aluszkált. Ez már önmagában is szomorú lenne, hisz egy Fradi-meccs előtt, alatt és után a hangzavartól még a közeli szállodákban sem szabadna tudni aludnia senkinek, de az már megdöbbentő volt, hogy a mintegy tíz méterre állomásozó rendőrosztag semmit nem tett a hajléktalanokkal.

Nem úgy egy családapával, aki a Fradi-meccsre azután érkezett, hogy gyerekeit egy Halász Jutka koncertre vitte el. A ‘remek’ meccsről távozóban, mint mindenki, már évtizedek óta, a felüljárónál átszaladt az Üllői úton autójához menet. Ezt már a rend őrei nem türhették, egy osztagnyian vetették rá magukat, földre teperték, megbilincselték, letartóztatták. Ehhez mintegy harminc rendőr, két járőrautó és egy csapatszállító mikrobusz kellett. A sértettet (nyugodtan nevezhetjük így) a KRESZ megsértése miatt a IX. kerületi kapitányságra szállították el.

Hogy finoman fogalmazzunk… finoman ez esetben nem tudunk fogalmazni, úgyhogy inkább az olvasókra bízzuk az ügyek megitélését… Természetesen megkeressük a rendőrséget mindkét ügyben.